Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vill orka säga ja när sonen vill spela fotboll"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Under måndagen kom beskedet att Peter Jensen, en av Danmarks mest framgångsrika tränare, lägger ner som travtränare.

Publicerad:

1976 är han född, Peter Jensen. Genom åren har framgångarna varit stora, men nu väljer han att sluta som travtränare.
– Det har varit ett svårt, väldigt svårt beslut, men samtidigt känns det helt rätt nu när beslutet har tagits. Jag är en person som går in för saker och ting med 110 procent, och när jag då känner att gnistan inte riktigt längre finns, eller åtminstone inte är lika stor, så är det dags att göra någonting annat, säger Peter Jensen.

De senaste åren har stallet kört in 2-3 miljoner kronor, däribland har flertalet V75-vinster i Sverige tagits.
– Det har varit härliga år inom travet och man har haft häst med i Sweden Cup, i Harper Hanovers och vunnit flertalet V75-lopp. Ändå får jag väl lov att säga att dagen då jag vann Jydsk Fyraårings Grand Prix för ston, och dessutom tränade tvåan och trean i mål, det är svårslaget. Att ta hem hela pallen i ett årgångslopp, det är det inte alla som lyckats med.

Häng i sommarstugan och fotboll med sönerna väntar

Nu väntar en lugn sommar, innan det är dags att börja leta efter ny sysselsättning.
– Jag är ingen prototyp för travtränarna. Jag är snickare i grunden, men har varit butikschef och så vidare, innan jag kom in i travets värld. Så nog kommer jag att hitta något annat. Men nu blir det att hänga i sommarstugan under sommaren, lyssna på barnens skratt och bus, och att ta hand om min alldeles fantastiska fru. Jag är lyckligt lottad, säger Jensen och fortsätter:

– Jag har en son på sex år och en på tio år. De har inte sett mycket av sin far under sin uppväxt. Tidigare har jag inte haft rätt energi när jag kommit hem från stallet, men nu vill jag kunna ha energi till att säga ja när någon av sönerna frågar om vi ska spela fotboll, istället för att säga nej för att man inte orkar. Sådana saker, det saknar jag verkligen och det är en av de största anledningarna till mitt beslut.

Travet finns alltid kvar om det är så, men just nu känner Peter Jensen sig nöjd att sammanfatta karriären.
– Det är så att jag kastat mig ut på djupt vatten många gånger, och jag både lever och trivs med livet jag har. Så jag är inte det minsta orolig över framtiden, trots att det under en tid framöver inte kommer involvera ett proffsstall, säger Jensen.

Några hästar som Peter Jensen är signifikativ med är Tango Vang, Verify Dust, Frozen och Nougat Ås.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.