Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volstead tillbaka i vinnarspåret

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Volstead höll undan säkert från spets i guld och tog sin första seger på två år över lång distans. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Gävle Stora Pris tillika gulddivisionen bjöd på en hel del dramatik längs vägen. Men det var aldrig något snack om vem skulle vinna – Volstead ledde från början till slut och tog sin första seger i sommar, på tiden 1.12,6a/2640 meter.

Publicerad:

Mycket av förhandssnacket handlade om spetsstriden och när bilen släppte fältet visade Volstead ingen pardon utan flög till ledningen. Nicklas Westerholm placerade Speed Delicious i vinnarhålet medan Fredrik Persson fick nöja sig med tredje invändigt för andrahandsfavoriten Monark Newman. Efter en inledning i tredjespår landade Global Satisfaction med Ulf Ohlsson i dödens med två varv till mål. 

Med 1500 meter kvar tog Björn Goop ett initiativ med Mindyourvalue W.F., och Ulf Ohlsson gjorde sig beredd på att släppa ner ekipaget. Då smet Fredrik Persson ut från tredje invändigt i en trång situation, vilket gjorde att Mindyourvalue blev kvar ute i spåren. 

Volstead drog på ett i bra tempo där framme och första två varven passerades på 1.12,4. Avslutningen skulle bli långsammare, men trots att krafterna tröt för Volstead sista biten så kunde ingen utmana honom. Speed Delicious fick luckan och spurtade bra till andraplatsen medan Mindyourvalue W.F. höll strålande efter sin "omöjliga" resa. 

Monark Newmen var tidigt slagen och Fredrik Persson bestraffades av måldomarna för sin snäva körning och ådrog sig 2000 kronor i böter. 

Segern var Volsteads första sedan triumfen i gulddivisionen i början av maj som gav honom en elitloppsbiljett. Han har startat i stentuffa sällskap i sprinterlopp under sommaren och såg ut att trivas över den längre distansen.
– Jag var inte helt hundra på att lång distans skulle passa honom, han är lite äldre och han har fått många tuffa lopp i sommar. Han var pigg i loppet och det var en del körning under vägen, så det var strongt gjort att hålla hela vägen till mål, sa Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.