Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm dubblade

Foto: ALN
Mr Dream Coktail vann med Nicklas Westerholm. Foto: ALN

Nicklas Westerholm gästade Gävletravet under onsdagslunchen och inledde dagen med två raka segrar.

Publicerad:

Eskilstunas Jörgen S Eriksson körde själv nyförvärvet Global Theory i dagens första lopp och lånade därför ut stallkamraten Bend Over And Beg (e. Andover Andover) till Nicklas Westerholm, som tog hand om ledning direkt och stannade där hela vägen in i mål.
Nicklas följde upp det med att köra offensivt från tillägg med egentränade Mr Dream Coktail (e. Coktail Jet), som forcerades till ledning efter ett varv och sedan var ohotad. Det var sexåringens fjärde seger i sjunde starten för Nicklas.
- Vi har fått mycket tid på oss att jobba med honom i vinter, och det har han mått bra av. Hästen har fortfarande för lite pengar på sig. Han var lite seg idag och går tungt balanserad, men nu blir det nog en liten träningsperiod och sedan kommer det bli intressant när vi kan lätta honom framöver, sade Nicklas.
I den avslutande V4-avdelningen segrade Jörgen S Eriksson själv bakom egentränade Pallex Leejs (e. Lindy Lane), vilket innebar att även han blev dubbelsegrare under lunchen.
- Hästen har haft lite motivationssvårigheter sista biten, men det var klart positivt när det var ett halvvarv kortare, sade Jörgen.

Klev ner i klass

Rättviks Leif Witasp både äger, tränar och körde Aston (e. Järvsöviking) till seger i dagens tredje lopp. Hästen, som inledde karriären hos Jan-Olov Persson, har stabiliserats på sistone och gjorde det bra på V75 i sin senaste start. Den här gången var motståndet enklare och då klev han runt fältet på starkt sätt ute i tredjespår sista varvet.
- Han har alltid varit kapabel, men det har krånglat en hel del. Senaste halvåret har han fungerat fantastiskt bra och det är bara att sitta blixtstilla i vagnen bakom honom i loppen. Det kändes väldigt stabilt sista 100 meterna idag, sade Leif Witasp.

Dagen avslutades med att Per Lisell och egentränade Gärdsjö Maks (e. Järvsöfaks) svepte fältet ute i vida spår i sista sväng. Segern blev säker till slut och Per bjöd Gävlepubliken på en segergest kort före mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.