Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm med en dubbel på hemmabanan

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
It's Showtime Zaz tog andra raka för Nicklas Westerholm. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Dubbelt upp för Nicklas Westerholm. Rommetränaren visade framfötterna under hemmabanans V75-tävlingar.

Publicerad:

Startkatapulten M.T.Insider tog hand om ledningen, men Nicklas Westerholm körde tidigt fram med Nakoda Goj (e. Juliano Star) och fick överta kommandot i lördagens silverförsök. Ekipaget fick snart Island Life och Peter G Norman på sin utsida och i ingången till sista sväng såg slutstriden ut att bli en duell dessa två emellan.

Det blev det inte. Över upploppet kunde varken Island Life, M.T.Insider eller Abano H,  som fick luckan från tredje invändigt, hota Nakoda Goj som tog sin tredje raka seger. På fem starter i Westerholms regi har hästen nu vunnit fyra gånger.
– Jag ville ha full koll på Peter och när jag såg att han hamnade en bit bak i fältet körde jag till. Men i dag var han så fin att jag tror att han hade löst det även på andra sätt. Han har så pass bra form, sade Westerholm som inte var färdig där.

It's Showtime Zaz (e. Maharajah) är också han ny i Rommetränarens stall. Förra veckan vann femåringen i sin regidebut på Örebro och nu var det dags igen, den här gången på hemmaplan. I ett händelserikt klass I-försök med många positionsbyten körde Westerholm fram till dödens med varvet kvar. Ledande Jaques Noir försökte att ta emot sin tidigare stallkamrat, men fick ge sig redan i sista sväng. Västerbo Grosbois såg däremot ut att kunna gå i närkamp, men över upploppet visade sig It's Showtime Zaz vara starkast.
– Jag hade att välja på att antingen köra mitt i loppet eller göra jobbet sista varvet. Han visade att han klarade det sistnämnda utan problem, sade Westerholm efter nyförvärvets seger på 1.14,8a/2640 meter.

I kallblodsloppet blev det tionde gången gillt för Alfie (e. Järvsöfaks) på rikstoton. Med ägaren och tränaren Lars-Erik Karlsson i sulkyn fick det åttaåriga stoet äntligen vinna på V75. Detta efter en sen lucka från ryggen på ledande Mofaksan. Måldomarna särskådade hur Karlsson hittade ut framför Natalie Blom och Flex, men valde att fria.
– Det känns helt otroligt. När luckan kom förstod jag att vi skulle vinna. Hon har alltid en polett kvar när hon får ligga på rulle, sade Lars-Erik Karlsson i vinnarcirkeln.

Lägsta klassen bjöd på en dramatisk upploppsstrid. Young da Vici var tapper från dödens och kopplade tidigt greppet om ledande Corky Ramirez. Per Lennartssons häst var först vid upploppets början, men utifrån kom Tentacles i tredjespår – och framför allt Divine (e. Dream Vacation) ett hack längre ut. När mållinjen nalkades var de tre näst intill på linje, men den sistnämnda satte nosen främst med Erik Adielsson i sulkyn.
– Det känns fantastiskt, man tror inte att det är sant, sade tränaren Anna Österberg efter hästens fjärde raka seger.

Förlust senast efter fem raka segrar – men nu var National Prince (e. Maharajah) tillbaka som en vinnare. Femåringen spårade runt om i lördagens bronsförsök över kort distans.
– Banan var inte klockren för honom i dag. När jag drog tussarna 400 kvar visste han inte riktigt var han skulle sätta fötterna, det var jättebra av honom att reda ut det, sade segerkusken Erik Adielsson som var tillbaka på tävlingsbanan efter en tids semester och tog två V75-segrar på Romme.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.