Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Youana levererade

Foto: HANOLD/ALN
Youana spetsade hem sto-SM. Foto: HANOLD/ALN

Att ha en favorit i Sto-SM kan ha sina sidor. ”Det har varit så mycket media och uppmärksamhet att jag mått dåligt”, sade Youanas tränare Catharina Johansson. Huvudpersonen själv, Youana, mådde dock inte det minsta dåligt utan vann säkert.

Publicerad:

Spets och slut var det planerade segerreceptet för hemmahästen Youana (e. Pearsall Hanover) i Sto-SM och så blev det också. Youana, som tidigare i år vann EM-loppet för ston, nådde ledningen och därefter hade Stefan Söderkvist loppet i sin hand.

- I sista kurvan kändes det bra. Det var gott om krafter kvar i Youana då, och det handlade om att moderera tempot och köra undan på upploppet så att Backfire i vår rygg inte skulle kunna ta oss på open stretch, sade Stefan Söderkvist.

Det lyckades han utmärkt med och hemmapublikens jubel på Åby var förstås stort när det den Hindås-baserade Youana tog hem de 500.000 kronorna i Sto-SM. Hon vann på 1.12,3a/2.140 meter före de invändigt medsmugna Backfire och Amazon Am.

- Det har varit så mycket uppmärksamhet att jag mått dåligt, men nu mår jag bra, pustade Youanas tränare Catharina Johansson. Hon har haft hand om stoet i dennas sexåriga liv och SM-segern förde Youana över tre miljoner kronor insprunget. Av det har Pearsall Hanover-dottern tagit över hälften denna säsong.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.