Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Your Highness tillbaka

Foto: MIA TÖRNBERG
Your Highness var tillbaka som en överlägsen vinnare. Foto: MIA TÖRNBERG

Efter misslyckandet i EM-loppet för ston var Björn Goop-tränade Your Highness tillbaka i vinnartagen i Uno Sweds Minneslopp (V75-3) på Färjestadtravet.

Publicerad:

Åttaåriga Your Highness (e. Chocolatier) var tvåa i Olympiatravsfinalen i slutet av april i tredje starten för Björn Goop efter tiden hos Fabrice Souloy. Men före dagens guldlopp på Färjestad hade den niofaldiga miljonären fortfarande inte vunnit lopp i Goops träning på sex försök. Därför var det inte konstigt att Björn till och med kostade på sig en segergest i god tid före mål. Detta sedan Your Highness varit helt överlägsen från ledningen på 1.11,5a/2140 meter.
– Jag är så glad, speciellt för Your Highness egen skull. Det har varit mycket strul och problem för hennes del under det senaste året, men nu kändes hon fin hela vägen, kommenterade Björn, som tidigt blev släppt till ledningen av Art On Line.

Första varvet avverkades efter 1.12,1 och över upploppet kunde Goop mest bara sitta och finåka. Förstapriset var 150.000 kronor och nästa stora mål för Your Highness del blir Sto-SM på Åby den 14 november.
– Det kanske inte går att få Your Highness tillbaka på samma höga nivå som när hon var som allra bäst, men det kändes verkligen roligt att få vinna här i dag. Hästen har dock blivit äldre och avelsboxen närmar sig, fortsatte Björn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.