Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zenit Brick starkast

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Gulddivisionen avgjordes efter en svettig upploppsduell. 

Publicerad:

Björn Goop och Zenit Brick fick Nadal Broline bakom sig i kön när positionerna var intagna i gulddivisionen. Då drog Björn Goop i högertömmen och körde fram utvändigt ledande Makethemark. Därifrån kunde Zenit Brick kriga till sig segern efter att Nadal Broline fått gå utan rygg i tredjespår sista 700 meterna. Det blev en ren duell mellan den duon och trots att Nadal Broline kopplade grepp på upploppet så var det ändå Björn Goop och Zenit Brick som skrattade sist.
– Han var slagen en bit, men han kontrade precis före mål. Båda hästarna gjorde fantastiskt bra lopp, sade Goop i vinnarcirkeln.
– Jag åkte inte ut med någon bestämt taktik alls. Det var ju ingen favoritposition att ha Nadal Broline i ryggen, då var jag tvungen att göra ett drag.
Ledande Makethemark kunde inte vara med och göra upp om segern efter att ha varvat på 1.14,6.  Vinnande Zenit Brick gick i mål på 1.13,1a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.