Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionsrekord på nytt

Foto: Johan Bergman
Hunter Valley såldes för 400.000 euro i Deauville vilket är nytt auktionsrekord i Frankrike. Foto: Johan Bergman

Den franska auktionen i Deauville avslutas med sin tredje dag. Förutom att den dyraste hästen på en europeisk auktion genom tiderna såldes blev det också ett flertal svenska köpare.

Publicerad:

Häromdagen slogs nytt auktionsrekord när ettårige Here I Am (e. Ready Cash–Come On Jet) såldes för 320.000 euro till Sas Langlais Bloodstock i onsdags. Under fredagen var det dags igen – och rekordet slogs med råge. Precis som i onsdags var det Sas Langlais Bloodstock som vann budgivningen. Denna gång på det ettåriga stoet Hunter Valley (e. Charly du Noyer–Reethi Rah Jet). En syster till Bold Eagle. Prislappen uppgick till mastiga 400.000 euro och var inte bara rekord i Frankrike utan för hela Europa.

På fredagen köptes också sex hästar av svenskar. Team Westholm AB inledde bland svenskarna med att ropa in den ettårige hingsten Holster (e. Bird Parker–Tamara de Gratens) för 22.000 euro. Kort därefter var det Björn Goops tur. Han ropade in stoet Honey d'Am (e. Brillantissime–Timba Madrik) för 32.000 euro.

Nästa häst som fick svensk ägare var hingsten Horizon du Gers (e. Bold Eagle–Soraya Dry). Robert Bergh vann budgivningen på 72.000 euro. Alexander Nilsson köpte två hästar totalt under fredagen. Han inledde med att köpa hingsten Harlan Dean (e. Charly du Noyer–Voice Winner) för 22.000 euro och avslutade sedan med att vinna budgivningen på stoet Historie Dry (e. Cristal Money–Sawabata) som kostade 10.000 euro. Team Lorentzen ropade in hingsten Harrisson (e. Cristal Money–Mosaique) för 18.000 euro.

Totalt såldes 344 av 496 på auktionens tre dagar till ett totalpris på 10.216.500 euro. Det gav ett snitt på 29.699 euro och medianen stannade vid 19.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.