Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghskräll i Paris

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
LARS JAKOBSSON/KANAL 75 Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

När Conrad Lugauers favorit Spartan Kronos tröttnade från spets blev det istället en Robert Bergh-skräll i Prix de Craon på Vincennes.

Publicerad:

Efter flera omstarter kom Conrad Lugauer iväg fint med favoritspelade Spartan Kronos (e. Muscle Hill) och kunde tidigt ta hand om ledningen. Väl där framme avverkades första 1200 efter 1.13,6 och de inledande 1700 på 1.13,3. Utvändigt fylldes det på eftersom. Först fram var Robert Berghs Red Doc (e. Love You), som i sin tur blev avlöst av stallkamraten Bandit Hornline (e. San Pellegrini). Den sistmämnde kördes av Eric Raffin och hamnade efter ytterligare positionsbyten i tredje par utvändigt. Raffin hittade ut i rygg i tredjespår på Re Doc i utgången av sista kurvan och Bandit Hornline lyckades vinna knappt före raketspurtande Auch (e. Niky, sjunde ytter). Trea slutade ”dödenshästen” Brut de la Cote (e. Kepler). Re Doc höll till fjärdepriset (5.120 euro).

Segertiden stannade vid 1.13,8/2700 meter och förstapriset var 28.800 euro. Det här var Bandit Hornlines första seger på Vincennes, men den tredje i Frankrike. Spartan Kronos tröttnade helt sista 100 och hamnade bland de sista.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.