Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn med dansk dynamit

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Steen Juuls Takethem vann direkt i Frankrikedebuten - detta med Björn Goop i sulkyn. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Danske Elitloppshästen Takethem vann i dag i sin Frankrike-debut på Vincennes.

Publicerad:

Det var Björn Goop som fick förtroendet som kusk bakom Steen Juul-tränade Takethem (e. From Above). Han var bra med från start och kunde tidigt köra sig till ledningen, för att släppa och därefter återta täten igen. Första 1350 gick efter 1.15,0 och de inledande 1850 efter 1.14,5. Björn höll sedan igång Takethem över upploppet till relativt säker seger på 1.13,7/2850 meter. Det var vinnarhålets Ange de Lune (e. Laetenter Diem) som blev mest närgången till slut. Detta efter att ha brutet ut åtskilliga spår sista biten, men ändå bara varit slagen med en längd. Bra till tredjeplatsen avslutade Vasco Flower (e. Niky), som satt bland de sista i utgången av sista kurvan.

Takethem tjänade 27.900 euro medan Lutfi Kolgjini-tränade Paparazzi (e. Infinitif) klarade sjundeplatsen (660 euro) från tredje/andra ytter. Det här var andra raka segern för Takethem efter ett skadeuppehåll, men alltså första vinsten i första försöket på fransk mark. Den här fullträffen kan också bli viktigt för Steen Juul då det gäller att hålla undan för Flemming Jensen i den danska tränarligan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.