Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dopingavstängd stjärna redo – ut på lördag

Foto: Anders Kongserud/TR Bild
Urlo dei Venti och Enrico Bellei vid segern i Oslo Grand Prix, men hästen fråntogs vinsten i efterhand på grund av positivt dopingprov. Foto: Anders Kongserud/TR Bild

Årets Lotteriavinnare och efter Oslo Grand Prix dopingavstängde Urlo dei Venti gör comeback på lördag i Rom.

Publicerad:

Hästen segrade i både försök och final av Lotterialoppet i början av maj och blev inbjuden till Elitloppen. Kretsen kring femårige Urlo dei Venti (e. Mago d'Amore) valde dock att tacka nej för att istället ta sikte mot Oslo Grand Prix. Där blev det en imponerande seger, men i efterhand fråntogs hästen denna efter att ha lämnat ett positivt dopingprov avseende triamcinolonacetonid (kortison). Hästen stängdes av från och med den 6 juli och tre månader framåt. På lördag är han fri att tävla igen och går ut direkt i grupp I-loppet Gran Premio Gaetano Turilli i Rom. Den samlade prissumman är 110.000 euro och han ställs bland annat mot fjolårssegraren Timone Ek och Svante Båths forne svenske Kriterievinnaren Deimos Racing.

Startlista, Gran Premio Gaetano Turilli

2100 meter auto
1.
Timone Ek – Alessandro Gocciadoro
2. Deimos Racing – Roberto Andreghetti
3. Testimonial Ok – Vincenzo P Dell'Annunziata
4. Urlo dei Venti – ej klart
5. Superbo Capar – Francesco Facci
6. Suger Rey – Federico Esposito
7. Showmar – Andrea Guzzinati
8. Sonia – Rene' Legati

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.