Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt svenskt i topp

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Alex Tröjborg med sin tränare Tomas Malmqvist. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

Det blev dubbla svensksegrar i eftermiddag på franska Enghien.

Publicerad:

Jarmo Niskanen körde till ledningen efter cirka 800 meter med femåriga stoet Dona Nina (e. Tucson) och avverkade de inledande 1875 meterna efter 1.15,8. Inne på upploppet hade ekipaget inget svar mot vinnarhålets Dona Viva (e. Love You), men lyckades bli tvåa över mållinjen. Men när domarna valde att diska målettan för en störning mot utvändige häst inne på upploppet blev det full pott för Niskanen. Segertiden stannade vid 1.14,5/2875 meter och förstapriset var 24.750 euro. Det här var årets andra vinst och den sjätte totalt. Hästen inledde karriären med fyra raka vinster 2016-2017. I samma lopp galopperade Fredrik Wallin-tränade Inga In Heaven bort sig tidigt.

En tränarseger blev det också för Jägersros Tomas Malmqvist. I ett bilstartslopp över 2150 meter hamnade Yoann Lebourgeois till slut i fjärde par invändigt med sexårige Alex Tröjborg (e. Great Challenger). Den danskfödde hästen veks ut ett spår inför det långa upploppet och därefter lyckades Yoann krångla sig fram invändigt till en ganska säker vinst. Det här var Alex Tröjborgs första seger i fjärde försöket på fransk mark. Segertiden blev 1.13,5a och förstapriset 20.250 euro. I samma lopp slutade Fredrik Wallins Toohotforyou (e. Scarlet Knight) femma efter en resa i sjätte par invändigt. Det såg ut att vara krafter kvar där och i prispengar blev det 2.250 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.