Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern i Paris

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Tomas Malmqvist. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Franck Nivard fick chansen bakom Tomas Malmqvists Amazing Dynamite. I sjuåringens sjunde start i Frankrike kom första segern.

Publicerad:

Tomas Malmqvists Amazing Dynamite (e. Great Challenger) serverades ett perfekt lopp i mestadels andra utvändigt av Franck Nivard när Prix Aschera (€49.000) avgjordes på Vincennes. Genom sista sväng attackerade Amazing Dynamite som första häst i tredjespår och den sjuårige hingsten fick det att bita bra.

Han hade ett klart grepp om händelserna in på upploppet och höll förtjänstfullt ifrån sig Björn Goop med egenträade Caresse. Svenskt blev det också på tredjeplatsen genom Clemenza Am som avslutade piggt för Dominik Locqueneux.

Amazing Dynamite kom i mål på 1.12,4a/2100 meter och tjänade 22.050 euro.

Svenskfödde Onceforall Face (e. Viking Kronos) gjorde sin tredje start för Jean-Michel Bazire. De två första slutade med galopp för den åttaårige valacken, men nu gick han felfritt och då tog han en säker seger tillsammans med sin tränare i sulkyn. Förstapriset i Prix Alexandra (€51.000) uppgick till 22.950 euro och segertiden blev 1.12,9a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.