Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goopseger i Graignes

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Björn Goop tränar Dandy de Godrel som vann i franska Graignes. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Björn Goop lånade ut egentränade Dandy de Godrel till Eric Raffin i ett lopp i Graignes. Sexåringen var segermogen i sin andra start efter längre uppehåll.

Publicerad:

I slutet av juli återkom Björn Goops Dandy de Godrel (e. Timoko) på tävlingsbanan efter närmare ett halvårs frånvaro. Något som slutade med en sjätteplats.

På måndagen startade han på nytt och nu var den sexårige hingsten segermogen. Björn Goop gav Eric Raffin chansen i sulkyn och tillsammans vann de lopp i Graignes närmast före Deesse de Gueron och Big Kaiser. Detta på segertiden 1.14,2/2700 meter.

Ekipaget var bra med från början och Eric Raffin körde Dandy de Godrel till ledningen efter en knapp kilometer. Väl i den positionen bevakade man händelserna hela vägen in till en betryggande seger.

Segern för Dandy de Godrel var värd 13.500 euro och det här var hästens sjätte seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.