Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grupp II-lopp till Durzie

Foto: Letrot.com
Alexandre Abrivard. Foto: Letrot.com

Under tisdagskvällen avgjordes montéloppet Prix Victor Cavey för femåriga hästar på Vincennes. Efter dryga kilometern red Alexandre Abrivard till ledningen med Durzie och den positionen behöll man hela vägen in i mål.

Publicerad:

Åtta hästar gjorde upp om förstapriset på 54.000 euro i Grupp II-loppet Prix Victor Cavey (€120.000) i monté. Där blev det en något överraskande seger för Laurent Claude Abrivard-tränade Durzie (e. Jag de Bellouet) med Alexandre Abrivard i sadeln.

Tempot var lågt inledningsvis och Abrivard red påpassligt fram till tät efter dryga kilometern – en position man sedan behöll hela vägen in. Segertiden noterades till 1.15,0/2850 meter. Det här var stoets första seger sedan mars 2017. Hon har tidigare vunnit Grupp II-löpningarna Prix de Pardieu och Prix Louis le Bourg och har nu sprungit in 290.100 euro.

Thomas Levesques Dexter Fromentro gjorde sin åttonde raka start i ett Grupp II-lopp i monté och noterades för tredje raka andraplatsen. Camille Levesque överlät ledningen till Durzie efter en dryg kilometer. Man försökte sedan att utmana över upploppet, men kunde aldrig koppla segergreppet.

Tredjeplatsen gick till Darlhey du Rib med Jean Loïc Claude Dersoir i sadeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.