Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambovinnaren stannar - tävlar för Svanstedt

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Åke Svanstedt får behålla Hambletonianvinnaren Perfect Spirit. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Det har blivit ändrade planer. Årets Hambletonianvinnare Perfect Spirit blir kvar i USA för fortsatt tävlande i Åke Svanstedts regi.

Publicerad:

För tre veckor sedan kom beskedet att Perfect Spirit (e. Andover Hall) skulle lämna Åke Svanstedts stall efter treåringssäsongen för att istället tävla vidare i Sverige. Det här tyckte Åke förstås var synd eftersom han blev av med en riktigt bra tävlingshäst. Skötaren Janika Häggman var om möjligt ännu mera ledsen. Men nu är båda glada igen!
– Ja, ägaren Lennart Ågren har ändrat sig. Perfect Spirit blir kvar hos mig och ska tävla vidare som fyraåring här i USA. Det känns förstås väldigt roligt att det blir så. Lennart betonade att det är tufft även som fyraåring i Sverige och tycker också att det finns väldigt stora pengar att tävla om i USA, berättar Åke.

Den sistnämnde drömmer om en arvtagare efter pensionerade världsmästaren Resolve, som nästa år ska arbeta som avelshingst i Kanada.
– Nu har jag både Perfect Spirit och Yes Mickey att hoppas på. Resolve räckte mot yppersta eliten redan som fyraåring och man kan alltid hoppas att någon av de här båda kan göra det samma. De har i alla fall den rätta potentialen.

Resolve slutade tvåa i både Maple Leaf Trot och Breeders Crown som fyraåring och vann TVG Free For All Series (194.000 dollar i förstapris). Yes Mickey (e. Muscle Hill, har i år fyra segrar och 458.517 dollar) gör sin sista start för året nu på torsdag i Matron Stakes på Dover Downs. Här är den samlade prissumman 201.900 dollar. Perfect Spirit gjorde sitt sista lopp för året i försökslopp till Kentucky Futurity den 8 oktober. Åke har även med duon Ice Attraction (e Muscle Hill, har i år sex segrar och 386.492 dollar) och Evelyn (e. Muscle Hill, fyra segrar och 143.408 dollar) i klassen för treåriga stona (186.600 dollar).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.