Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Looking Superb fällde allt – spurtade hem Pd'A-biljett

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Jean Michel Bazire. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Tio hästar fanns med i årets upplaga av Prix Tenor de Baune. Efter en härlig avslutning gick segern till norskägde Looking Superb och Jean Michel Bazire.

Publicerad:

Två kilometer från mål i Prix Tenor de Baune (€120.000) släppte Jean Michel Bazire motvilligt ifrån sig ledningen med Looking Superb (e. Orlando Vici) till förmån för Global Trustworthy och Björn Goop. Global Trustworthy såg ut att ha händelserna under kontroll genom sista sväng, men över upploppet kom luckan i vida spår för Looking Superb som sköt till starkt till en enkel seger till slut.

Looking Superb gjorde sin första start i Frankrike i början av december där femåringen slutade sjua i ett lopp på Vincennes. Detta med sin nya tränare Jean Michel Bazire i sulkyn. Denna gång skrevs segertiden till 1.13,3/2700 meter och förstapriset uppgick till 54.000 euro. Segern innebar också att Looking Superb är inkvalad till Prix d'Amérique i slutet av januari.

Från ledningen höll Timo Nurmos-tränade Global Trustworthy bra som tvåa i mål, men hästen diskvalficerades för orent trav.
– Jag tycker att diskningen var hård. Jag märkte inte att han travade dåligt så för mig kom det som en överraskning. Hästen fungerade bra och han blir kvar i Normandie. Vi tittar igenom hästen innan vi bestämmer oss om fortsättningen, säger Timo Nurmos.

Istället blev Davidson du Pont som kördes invändigt hela vägen och avslutade piggt den sista biten tvåa i mål och Dark Night Love trea. Därmed tränar Jean Michel Bazire alla tre främsta hästarna i loppet. Jörgen Westholms Unique Juni slutade fyra och plockade hem 9.600 euro.

Utöver Looking Superb har ytterligare fyra hästar kvalat in till Prix d'Amérique. Davidson du Pont, Delia du Pommereux, Bird Parker och Belina Josselyn har via sina placeringar i Prix de Bretagne och Prix du Bourbonnais belönats med direktplatser till storloppet sista söndagen i januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.