Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos på ny kriteriejakt

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Andreas Lövdal pysslar om Marrakesh hemma på Jordanstorp säteri. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I söndags vann Timo Nurmos Svenskt Travkriterium med Inti Boko. Under lördagen jagar han ny kriterieseger – detta med Marrakesh som startar i den finska upplagan.

Publicerad:

Enbart segrar så långt ögat kan nå. Timo Nurmos treåring Marrakesh (e. Ready Cash) vet efter fem starter fortfarande inte hur det är att förlora. Under lördagen ställs han ordentligt på prov när han finns med bakom startbilen i finska Kriteriet.

Treåringen tog en enkel seger i försöket förra tisdagen och anlände till Finland på nytt under fredagen. Detta tillsammans med sin skötare Andreas Lövdal.
– Hästen känns väldigt fin och han ska vara i bra form. Vi har varit framme i Finland ett par timmar nu och jag tycker att han rest bättre denna gång. Senast var han mer osäker av sig, men denna gång har han förstått mer vad båtresan gått ut på. Han han varit mer avslappnad och känns pigg och glad, säger Andreas Lövdal.

Han är obesegrad hittills, hur pass bra är han?
– Vi har höga tankar om att det rör sig om en riktigt bra häst. Han har gjort det bra än så länge och nu blir det lite upp till bevis. Det är några tuffa konkurrenter emot, men är allt normalt tycker jag att han ska kunna hävda sig. Det känns som en riktig topphäst och jag hoppas att vi kan presentera honom i bra skick.

Motståndet i finska Kriteriet med 112.500 euro till vinnaren är tufft. Tapio Perttunens Bosses Lady kommer med fyra raka segrar. Tuomas Korvenojas Lewis Ale har vunnit fem av sex starter så här långt och sprungit 1.13,2 över medeldistans och bilstart. Mest meritad är dock Graceful Swamp som vunnit 16 av 18 starter i karriären och är obesegrad under 2018 efter 13 framträdanden. Hästen har redan nu sprungit in 108.500 euro. Andreas Lövdal har största respekt för motståndet.
– Det är klart att det är tufft emot. Det är tuffa hästar att slå, men vår häst har varit riktigt bra. Senast var banan ganska hård och det passande inte honom riktigt så vi hoppas att den är bättre nu. Jorma har varit jättenöjd med hästen i varje start och säger att han sprungit på treans växel hittills. Det finns ett par växlar att dra på honom och jag hoppas att han ska vara med och utmana.

Ändrar ni något på honom?
– Eventuellt rycker vi skorna runt om. Det är något som normalt ska ge bra effekt och jag tror att hästen ska klara av att springa barfota. Annars gör vi inga ändringar utan fortsätter med fast bomull och vanlig vagn.

Finska kriteriet startar 16.39 svensk tid och Jorma Kontio kör Marrakesh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.