Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny Hambosegrare?

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Perfect Spirit är årets Hambletonianvinnare just nu, men än är inte loppet över. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

I slutet av januari avgörs det om Perfect Spirit får behålla sin seger från årets Hambletonian.

Publicerad:

I Åke Svanstedts regi slutade Perfect Spirit (e. Andover Hall) tvåa i finalen av Hambletonian efter vasst avslutande What The Hill (e. Muscle Hill) med David Miller i sulkyn. Domarna hade dock synpunkter på hur ekipaget tog sig fram till segern och för första gången i Hambots historia valde man att diska en måletta. Detta på grund av att What The Hill stört Anette Lorentzons Guardian Angel As till galopp när han skaffade sig fritt spelrum.

Loppet var dock inte över ändå. Nej, ägarna till What The Hill valde att lämna in en protest, som fortfarande inte har behandlats. New Jersey Racing Commission har nu i alla fall meddelat att ett beslut i ärendet kommer mellan den 23-25 januari. Först då vet vi om Perfect Spirit är årets Hambletonianvinnare eller ej.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.