Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orlando Jet glänste

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Femårige segerstaplaren Orlando Jet. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Elitloppshästen Orlando Jet imponerade i Charlie Mills-Memorial på Berlin-Mariendorf under fredagskvällen och vann på 1.12,5/1900 meter.

Publicerad:

Femårige Orlando Jet (e. Orlando Vici) inledde året med vinst i BILD-Pokal och tränaren Rudi Haller tog sedan sats mot Elitloppet där ekipaget blev oplacerat i sitt försök. Efter en seger på Vincennes i juni var den tyske flygmaskinen nu tillbaka på hemmaplan för start i klassiska Charlie Mills-Memorial.

I en mycket snabb öppning inledde Orlando Jet i tredjespår och femåringen fick sedan svar av Cash Hanover och Michael Nimczyk i ledningen. Första 500 meterna gick via 1.05,8 och Orlando Jet nådde täten kort senare. Rudi Haller kunde sedan dämpa tempot och resten blev spel mot ett mål. Över upploppet spänstade Orlando Jet undan på 1.12,5a/1900 meter, tre längder före tvåan Cash Hanover och trean Stark Bi. Den samlade prissumman var 20.000 euro.

Efteråt i vinnarcirkeln fick Rudi Haller frågan om den fortsatta matchningen för hästen och dessvärre nämndes inte Jubileumspokalen den 14 augusti. I stället väntar start på Enghien närmast.

Detta var Orlando Jets 17:e start i karriären och segern var den 13:e i ordningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.