Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sex raka – men inte fler

Foto: Micke Gustafsson
Generaal Bianco efter V75-seger i Sverige. Foto: Micke Gustafsson

Efter sex raka franska vinster bröts segerraden i eftermiddag på Vincennes för den norskägde men danskuppfödde Valokaja Hindo.

Publicerad:

Det var som vanligt tränaren Jean Michel Bazire som satt bakom åttaårige Valokaja Hindo (e. Great Challenger) i grupp III-löpningen Prix Hersilie över 2100 meter med bilstart. Favoritekipaget fick en resa i andra par utvändigt och därefter positionen utvändigt om duktige ledaren Tesauro (e. Filipp Roc). Redan i utgången av sista kurvan började man ana att segerraden skulle brytas och Bazire fick till slut nöja sig med fjärdeplatsen. Det var istället en smygkörd Cocktail Julino (e. Pagalor), som fick en sen lucka från ledarryggen och kunde hinna fram till segern på 1.12,0a/2100 meter. Det här var hästens andra seger under den här vintern på Vincennes, då han även segrade i Prix de Cognac den 8 november.

Ledande Tesauro öppnade första 600 på 1.10,4 och de inledande 1100 efter 1.11,4. Björn Goop kom med en kraftfull attack inför slutsvängen med egentränade Beppe Am (e. Enjoy Lavec) och höll sedan fullt godkänt till femtepriset (4.000 euro). Ledande Tesauro slutade i sin tur tvåa, inte långt före väldigt vasst avslutande Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof) med Franck Nivard i sulkyn. Den Peter Untersteiner-tränade sexåringen tjänade 11.200 euro. Även Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (e. Varenne) fick pengar som målsexa (1600 euro). Både Super Nice och Qahar Q.C. diskades.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.