Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrattmatch för Orlando

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Orlando Jet. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Han stod över Jubileumspokalen på Solvalla för ett lopp på Parisbanan Enghien. Från ledningen hade Rudolf Hallers elitloppshäst Orlando Jet lekstuga.

Publicerad:

Sju hästar lockades vara med i Prix de la Porte de Versailles (€70.000) på Enghien. Däribland tyske Orlando Jet (e. Orlando Vici) tränad och körd av Rudolf Haller. Orlando Jet, som galopperade bort sig i Elitloppet i maj, satt i ledningen tidigt och fick bestämma som han ville i den positionen. Efter att ha öppnat första 1150 meterna på 1.13,5 skärpte Haller tempot sista kilometern och Orlando Jet vann till sist smått överlägset på 1.11,7a/2150 meter. En seger värd 31.500 euro.

Med i loppet fanns två hästar med svenskintresse. Stall Courants Clemenza Am fick ett fint lopp i rygg på ledaren, men tappade något över upploppet och kom till sist in på fjärdeplats. En placering värd 5.600 euro. Björn Goop hade Super Nice till start och femåringen blev femma och fick 3.500 euro för det.

Det blev tungt favoritfall i Grupp III-loppet Prix de Geneve (€85.000) öppet för fyraåringa hingstar och ston. Broadwell jagade tredje raka segern, men var slagen in på upploppen efter en offensiv styrning signerad Robin Bakker. Istället gick segern till Classic Connection (e. Love You) med Matthieu Abrivard i sulkyn. Abrivard gav Yves Boireaus häst en fin resa i ryggar och hingsten avslutade klart snabbast den sista biten. En seger värd 38.250 euro. Segertiden skrevs till 1.14,2/2850 meter.

Tomas Malmqvists Ethien du Vivier var med i samma lopp. David Thomain körde hästen till ett fjärdepris värt 6.800 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.