Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superläckert av Super-Silje: "Sensationellt bra"

Norges travdrottning är klar för nya lopp och bragder efter fredagens kvallopp.

Publicerad:

Kvalloppet gick helt utan anmärkning. Lannem Silje avslutade sista 1000 på 1.24. Hon var större och tyngre än för två år sedan, men hade spänsten på plats.

Åttaårige Lannem Silje och Tor Wollebæk fick applåder från Biri-publiken under fredagskvällen. Det första varvet klockandes till 1.33, det sista efter 1.24, Sluttid blev 1.28.5/2100 meter.

Lannem Silje gjorde sitt senaste toto-lopp den 6 oktober 2015. Stoet som ägs och tränas av 78-årige Ola Skrugstad skadade ett gaffelband. Året efter födde hon sitt första föl efter Dotterud Teddy.

– Jag är tillfreds. Vägen tillbaka har varit långsam men den har gått framåt. Jag började träna henne i september i fjol. Jag hoppas att hon är tillbaka där hon slutade 2015, sade Skrugstad efter kvalloppet.

– Silje kändes väldigt fin, det är nästan sensationellt hur bra hon fungerade. Jag tror faktiskt aldrig jag känt henne så fin i travet tidigare. Om en månad blir det lopp, så får vi se hur vi går ut i vår och sommar, sa kusken Wollebæk några minuter senare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.