Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Testar lyckan på Vincennes

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Mr Perfect och Jim Oscarsson startar på Vincennes under onsdagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tidigare har Jim Oscarsson tävlat B.Cool och Dig For Dollars i Frankrike med framgång. Nu är det dags för en ny duo att jaga framgångar i den franska huvudstaden.
– Det är läge för dem att prova, säger Solvallatränaren.

Publicerad:

I mitten på 2000-talet tävlade Jim Oscarsson framgångsrikt på fransk mark med egentränade B.Cool. Stoet tjänade till slut ett sjusiffrigt belopp nere på kontinenten. Ett par år senare var det dags för Dig For Dollars tur att testa lyckan i Frankrike och även där blev det besök i vinnarcirkeln.

På onsdag är det dags igen. Jim Oscarssons duo Mr Perfection och Mr Perfect anländer till Frankrike och Grosbois under måndagskvällen och kommer att starta på Vincennes under onsdagen. Tillsammans med Jim själv i sulkyn.
– Det är läge för dem att prova. Hästarna har både rätt ålder och rätt pengar på sig för att starta därnere och det finns mycket bra lopp för dem. Båda känns otroligt fina för dagen och jag tror att Vincennes kommer att passa bra, säger Jim Oscarsson.

Var kommer du att ha hästarna uppstallade?
– Det är inte riktigt klart ännu, men inför onsdag står de på Grosbois. Tanken är att de ska göra ett par starter vardera, men det beror helt på om de gör det bra eller inte. Frankrike är ett spännande land och det är kul att åka ned. Man blir alltid trevligt bemött därnere.

Kan det bli tal om att köra ned fler hästar?
– Vi får se. Det beror lite på. Jag har ju mest unghästar i stallet för dagen. Jag har någon franskfödd (Granit de la Roque) som kanske kan vara värd att starta där, men till en början kommer han att få starta hemma i Sverige.

Så sent som under söndagen passerade stallet tre miljoner intjänat för 2018.
– Stallet är i form tycker jag. Hästarna var lite nedåt ett tag, men är påväg upp igen. De känns starka både i jobben och i lopp. Jag är jäkligt nöjd och det känns spännande även på unghästfronten. Jag har 19 tvååringar som tränar riktigt bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.