Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Thaiger Exclusive visade fina takter under sadel

Foto: Maria Holmén
Thaiger Exclusive imponerade i montédebuten. Foto: Maria Holmén

Thomas Madsens sjuåring gjorde sin andra start i Frankrike och sitt första framträdande under sadel någonsin. Det slutade med succé tillsammans med Damien Laisis.

Publicerad:

Den sjuårige valacken Thaiger Exclusive (e. Adrian Chip) var tidigare under karriären en stadig följetong inom V75-spelet och totalt har han tre segrar inom rikstoton. Thaiger Exclusive inledde tävlingskarriären hos Hans-Owe Sundberg och har efter en sejour hos Peter Untersteiner hamnat hos Thomas Madsen där har funnits i drygt ett år.

I vinter har Thomas Madsen valt att ge sin häst chansen i Frankrike och för knappt två veckor sedan slutade han sexa i debuten på Vincennes. Under lördagen var det debut i montédisciplinen tillsammans med Damien Laisis i Agen-La Garenne och insatsen var övertygande.

Thaiger Exclusive var bra med från start och efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren kunde han koppla grepp och hålla undan över upploppet. Segertiden skrevs till 1.16,5/2625 meter och förstapriset uppgick till 9.900 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.