Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Traders bara bäst

Foto: TR BILD
Traders vann på övertygande sätt för sulky. Foto: TR BILD

I grupp II-löpningen Prix Kerjaques fick Prix de France-vinnare Belina Josselyn bita i det sura äpplet.

Publicerad:

I dag var hon chanslös att göra något åt Philippe Allaires Traders (e. Ready Cash), som satt klistrad i rygg på den väldigt tufft dragande ledaren Viking Blue (e. Prodigious). I sista kurvan valde Yoann Lebourgeois att glida ut i andraspår och sedan snabbt bara dra ifrån övriga. Förutom ett par skutt i början av upploppet så gjorde Traders det väldigt bra och höll farten berömvärt till seger på 1.10.8/2700 meter. Bird Parker galopperade bort sig direkt medan Jean Michel Bazire satt en bra bit ner som första ekipage i andraspår med Belina Josselyn (e. Love You). Hon kom aldrig i någon riktig närkontakt, utan slutade delad trea med Carat Williams (e. Prodigious). Andraplatsen? Jo, den gick till en positiv Valko Jenilat (e. Kepler) efter att ha kommit fram som trea-tvåa på innerspår inför avslutningen. Det var verkligen fullt tryck på loppet hela tiden, då första 1200 gick efter 1.10,6 och de inledande 1700 på 1.10,1.

Traders segrade som bekant i årets Prix de Cornuleur och även i montéloppet Prix de I'ille de France. Nu hade han tre raka starter utan seger i sulkylopp före den här toppinsatsen, som gav 54.000 euro. Givetvis är det här en önskehäst för Harper Hanovers lopp!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.