Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unique Juni övertygade

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jörgen Westholm tränar Unique Juni. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Den fina formkurvan för Jörgen Westholm-tränade Unique Juni håller i sig. På torsdagen stod hon för en strong insats när tog hem Prix Emile Allix Courboy.

Publicerad:

Jörgen Westholms Unique Juni (e. Uptown Yankee) gjorde sin tredje start i Frankrike för året. Nu var hon segermogen. Det sjuåriga stoet följde upp andraplatsen i Prix de Lisieux senast med att plocka hem Prix Emile Allix Courboy (€67.000) tillsammans med Matthieu Abrivard.

Unique Juni såg länge ut att få nöja sig med andraplatsen, men strax före mål kunde hon fånga in Diable de Vauvert och förpassa denne till andraplatsen. Trea slutade Jerry Mom.

Segertiden för Unique Juni skrevs till 1.13,3/2700 meter och förstapriset i loppet var 30.150 euro.

I grupp II-loppet Prix Ali Hawas (€100.000), öppet för treåriga ston, blev det seger för Laurent Claude Abrivard-tränade-Hytte du Terroir (e. Boccador de Simm). Stoet, som förutom i tävlingsdebuten, startat uteslutande i monté tog en ny skalp under sadel när hon var först i mål för Alexandre Abrivard.

Hytte du Terroir nådde mållinjen på 1.16,1/2700 meter närmast före Harley Rock och Happiness Ellis och inkasserade därmed 45.000 euro till sina ägare.

I montéloppet Prix Felicien Gauvreau (€100.000), grupp-II, öppet för treåriga hingstar blev det en säker seger för Philippe Allaire-tränade Heart Of Gold (e. Bird Parker) med David Thomain i sadeln. Som tvååring startade Heart Of Gold för sulky, men i årsdebuten som treåring testade han på monté för första gången och slutade tvåa i Prix Edourad Marcillac bakom Hudson Vedaquais.

På torsdagen fick han revansch och segern, värd 45.000 euro, togs närmast före Hispanien och Hector des Champs. Detta på segertiden 1.16,4/2700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.