Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann lopp i januari – diskas efter två månader

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Vainqueur R.P. vid en start på Solvalla tidigare under karriären. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Den 12 januari vann Vainqueur R.P. Prix de Croix på Vincennes. Nu meddelar det franska travförbundet att hästen blivit diskvalificerad – och att Frode Hamre och Jean-Michel bötfälls.

Publicerad:

Norske Vainqueur R.P. (e. Infintif) har tävlat på fransk mark sedan december. I december var hästen först i mål i Grupp II-loppet Prix de Croix på Vincennes, en seger värd 45.000 euro.

Nu, två månader senare, väljer det franska travförbundet att frånta Vainqueur R.P. segern och samtidigt ålägga Frode Hamre och Jean-Michel Bazire med böter. Det rapporterar tgn.no.

Anledningen? Hästen har stått uppstallad på Jean-Michel Bazires borg på Grosbois, men han har varit uppskriven på Frode Hamres träningslista. Samtidigt körde Bazire en annan häst i det aktuella loppet. Det franska travförbundet menar att Bazire varit hästens egentliga tränare.
– Det här är inte enkelt att bli klok på. För flera veckor sedan fick vi beskedet att allt var okej och att ägarna fått sin utbetalning för segern. Nu kom ett brev om att hästen är diskad. Samtidigt har jag fått böter på 4000 euro och Jean-Michel Bazire på 8000 euro, säger Frode Hamre till tgn.no.

Frode Hamre menar att tanken inte varit att Jean-Michel Bazire skulle skött träningen av Vainqueur R.P.
– Hästen stod fysiskt hos Bazire, men det är Kirsi Manninen, anställd hos Bazire, som vi anlitat för att ta hand om honom. Att det franska travförbundet kan säga att det är Jean-Michel Bazire som varit ansvarig för hästens träning är mer än vad jag kan förstå, säger Frode Hamre.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.