Sveriges ledande travtidning
ANNONS

A Teaser vann korta E3 för ston

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Kretsen kring A Teaser efter segern. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Mattias Djuse hade fyra hästar med i E3-finalen för ston. Det blev stor succé då A Teaser vann och Larah Westwood slutade tvåa. Dessutom ägs vinnaren av pappa Anders Djuse.

Publicerad:

Kinglet Bird var blixtrande snabb den första biten och stack till ledningen. Hon fick Esmeralda Bez på utsidan och i rygg på henne satt Larah Westwood. Ledaren kom till 500 meter efter 1.12,5. Andra femhundringen gick snabbare och de kom till varvet efter 1.11,0. 

Upploppet blev rafflande. Kinglet Bird kom in på rakan i ledningen med Larah Westwood på utsidan. Hon gick i närkamp och utmanade.. Från rygg ledaren fick A Teaser fritt och sköt till vasst. Kort före mål satte den sistnämnda nosen först och vann korta E3-finalen på 1.10,9a/1640 meter med Erik Adielsson i sulkyn.

Hästen ägs och har fötts upp av bröderna Djuses pappa, Anders Djuse och det är Mattias Djuse som sköter träningen.

Flocki d’Aurcys främsta avkomma

A Teaser är efter franske Flocki d’Aurcy som har 106 svenskregistrerade avkommor. A Teaser är hitills den klart mest framgångsrika. 

Anders Djuse berättar i vinnarcirkeln att han fick en betäckningsrätt i Flocki d’Aurcy och valde då att betäcka honom med sitt avelsto Escada Arvells.

– Det är helt otroligt, jag fattar ingenting. Hon ser inte mycket ut för världen men hon kan springa, säger Anders Djuse i vinnarcirkeln.

“Helt ofattbart”

Mattias Djuse var likt sin pappa rörd efter segern. Han kan fira en dubbelseger då Larah Westwood blev tvåa. Kinglet Bird slutade trea.

– Helt ofattbart. Det är en gratishäst och i dag går hon ut och växlar ner sådana hästar. Det visar att man ska kämpa på. Hon är otroligt rapp. Hon fick en sen lucka och kunde ändå växla ner dem. Det visar på fantastisk teknik och inställning, säger Mattias Djuse i vinnarcirkeln.

Detta var A Teasers femte seger i 13:e starten. Nu har hon tjänat över 1,6 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln