Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Admiral As övertygade i gulddivisionen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Admiral As vann enkelt i Eskilstuna. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Trots en tung inledning i spåren var han starkast till slut – Admiral As vann gulddivisionen i Eskilstuna och fortsätter att övertyga i Daniel Redéns regi.

Publicerad:

Barbro Kronos öppnade snabbt och tog ledningen. Förhandsfavoriten Admiral As (e. Ready Cash) hittade inte ner i banan. Efter ett drygt varv var han i andraspår och fick då överta ledningen. Andrahandsfavoriten Brother Bill satt som tvåa i andraspår när de gick ut på slutrundan.

Admiral As svängde in på upploppet i en klar ledning och trots den tunga inledningen vann han enkelt. Segertiden blev vassa 1.11,9a/2640 meter. Phoenix Photo slutade tvåa före Brother Bill.

Admiral As gick tidigare i år från Reijo Liljendahl till Daniel Redén. Detta var femte starten för den nya tränaren och tredje segern.

– Han börjar bli kaxig och tar i på ett härligt vis. Det var riktigt kul och det ser ut som han vill fortsätta att springa. Han har hittat sig själv och vi hoppas att det håller i sig, och hur långt det bär vet man aldrig, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Admiral As med segerrosett. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

“Absolut inte trött”

Som oftast var det Örjan Kihlström som satt upp bakom Admiral As.

– Han har alltid varit bra men nu har han fungerat fint och gått felfritt. Självförtroendet växer lite för varje felfritt lopp så vi hoppas att han fortsätter. Han blev lite ofokuserad när han blev ensam där framme, men han kändes absolut inte trött i mål, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Admiral As kommer till lördagens start med en färsk seger i Åby Stora Pris. Han har vunnit hela 23 lopp på 45 starter och tjänat nästan 4,5 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln