Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos galopperade i kvalet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Johan Untersteiner, Aetos Kronos och Jerry Riordan. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Han har inte startat på över ett år på grund av sjukdom. På måndagen var Aetos Kronos tillbaka i ett kvallopp hemma i Halmstad. Han var på väg mot en 1.13-tid – när han plötsligt tappade stilen och galopperade på upploppet.

Publicerad:

För drygt ett år sedan drabbades superstjärnan Aetos Kronos av Horners syndrom. På måndagen var Jerry Riordans häst tillbaka i ett kvallopp på hemmabanan Halmstad med Johan Untersteiner i sulkyn.

Ekipaget hittade till ledningen direkt där första 500 meterna klockades till 1.16,2 och första varvet gick efter 1.16,9. Under slutrundan skärptes farten ordentligt och Aetos Kronos öppnade första 1500 meterna efter 1.15,3.

Genom sista sväng växte avståndet till övriga kvalhästar ordentligt men på upploppet tappade Aetos Kronos stilen och övergick i galopp med diskvalifikation som följd.

– Det var ett enkelt kvallopp som slutade i galopp i stället. Han hade rejäl fart under slutvarvet och kändes väldigt fin men han slappnade av och jag kände 25 meter innan att det skulle gå åt skogen. Han slappnade av, bromsade och galopperade. Det är inga maskiner och jag tror inte att det är något fel på hästen. Han kändes lika fin som de gånger jag kört honom när han känts som allra bäst, säger Johan Untersteiner i ATG Live.

Där intervjuades även hästens tränare Jerry Riordan.

– Han såg riktigt bra ut innan galoppen. Vi får se det som att han fick ett bra jobb och det kanske bara är nyttigt för honom med två kvallopp efter det långa uppehållet. Hästen blev ofokuserad, kanske började han titta på något och tappade rytmen. Men jag är inte orolig, vi försöker igen om några veckor, säger Jerry Riordan i ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln