Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos syster skrällde

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kevin Oscarsson skrällde med Aetos Kronos helsyster Chatty kronos (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Sprintermästarkvällen i Halmstad är igång och Aetos Kronos helsyster Chatty Kronos har skrällt till.

Publicerad:

Det var i Stora Sommarpriset för treåriga ston (lopp 4) som Kevin Oscarsson kunde spurta till seger från femte par utvändigt bakom Jerry Riordan-tränade Chatty Kronos (e. Bold Eagle). Han följde med i rygg på obesegrade Thai Brooklyn i tredjespår på sista bortre långsidan och kunde avgöra kort före linjen mot Thai Brooklyn som hade nio raka vinster.

– Jag var otroligt besviken på mig själv efter E3-uttagningarna senast, då jag förmodligen körde bort en finalplats. Jag tyckte det här var en av mina bästa chanser i kväll, då det var roliga ändringar med både bike och rycktussar. Hon kan nog vara med i de större årgångsloppen under det här året, sade Kevin Oscarsson, som kunde notera segertiden till 1.13,9a/2140 meter.

Förstapriset var 150.000 kronor.

Diana Zet kontrade till seger

Denna tävlingsdag avgjordes ett femåringslopp för ston där Diana Zet (e. Hard Livin) och Allegra Gifont bjöd på en uppgörelse helt i publikens smak. Den senare hade greppet om händelserna in på upploppet, men Diana Zet kontrade till seger och vann på 1.12,9a/2140 meter.

– 1300 meter från mål fick jag skärpa till henne lite grann och i sista sväng fick hon det inte riktigt att stämma, men på rakan rättade det till sig. Hon har en fantastisk inställning till tävling. Jag höjde tempot på sista bortre långsidan för att få lite marginal till de andra och sedan fick vi hjälpas åt genom svängen. Har hon möjlighet brukar hon se till att ha nosen först, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Förstapriset denna gång uppgick till 200.000 kronor.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln