Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos tillbaka i vinnarspåret

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Aetos Kronos och Magnus A Djuse vid ett tidigare tillfälle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Lördagstävlingarna på ett regnigt Halmstadtravet är i gång och i ett fint femåringslopp stod Aetos Kronos för ett gott formbesked.
– Han gjorde det jättebra, sa Magnus A Djuse efter segern på 1.11,8a/2140 meter.

Publicerad:

Jerry Riordans Aetos Kronos (e. Bold Eagle hade ingen större lycka med löpvägen i Elitloppet och fick nöja sig med en åttondeplats i finalen. Efter en misslyckad finlandstripp till Kouvala med galopp i Kymi Grand Prix var femåringen tillbaka på banan under lördagen i ett regnigt Halmstad.

Magnus A Djuse var inställd på att ta över ledningen i tidigt skede med den stora favoriten, men istället blev det körning mellan Upset Face och Västerbo Lexington där den senare försvarade täten. Först med dryga varvet till mål kunde Aetos Kronos ta över kommandot samtidigt som Guzz Mearas synade dödens. 

Över upploppet utmanade Guzz Mearas och gott gåendes Summit in Sight rejält, men Aetos Kronos sträckte på sig snyggt till slut och höll undan säkert med en halv längd till godo.
– Han gjorde det jättebra på en bra tid. Även fast banan är bra så suger den lite när det är en del vatten. Det var ganska hårt tempo första varvet och det blev lite utdraget innan jag kom till ledningen. Sedan bryter han gärna åt båda hållen när man rycker norsken, men han går alltid hela vägen in i mål, sa Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.  

Aetos Kronos inkasserade 150.000 kronor och har nu tjänat över nio miljoner kronor. Sommarens stora mål för hästen är Jubileumspokalen.

Stoeliten (lopp 3) var placerad utanför V75-kupongen och där blev det en enkel spetsvinst för Björn Goop med sjuåriga stoet Mellby Free (e. Muscle Hill). Detta efter att Goop öppnat första varvet efter 1.12,5.

– Mycket stod på spel direkt från start, men Mellby Free gjorde det bra och fick gå en liten trudelutt till slut. Hon är den bästa märren som jag tränat själv och hon får nu tävla några månader till innan det blir avel, kommenterade Goop, som vann på 1.11,2a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln