Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aetos Kronos trea i Paralympiatravet

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Johan Untersteiner (arkivbild). Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Örjan Kihlström och Who’s Who anförde och Johan Untersteiner och Aetos Kronos jagade. Båda fick se sig slagna.

Publicerad:

Aetos Kronos höll till en tredjeplats tillsammans med Johan Untersteiner. Ekipaget fick rygg på Ecurie D. i andraspår innan de fick gå först i tredjespår inför slutsvängen.

– Vi fick nästan en för bra start och fick dra fram de hästarna som slog mig. Jag hade en bra känsla 400 kvar och kände att jag skulle slå de som var framför mig då. Sedan kände jag Délia du Pommereux flåsandes i nacken och jag förstod att det skulle bli svårt att stå emot henne, sade Johan Untersteiner till ATG Live.

Aetos Kronos fick även se sig passerad av Very Kronos.

– Jag tycker vi kämpade storstilat hela vägen in och hästen visade verkligen att han duger i högsta eliten. Prestationen var femstjärnig, fortsatte Untersteiner om Aetos Kronos.

Who’s Who spelade huvudrollen fram till upploppet. Örjan Kihlström svarade ut Björn Goop och Ecurie D. från start och kunde sedan över ta ledningen från Gelati Cut. Den öppningen klockades till 1.06,7/500 meter.

– Det är klart att en sådan öppning kan sätta sig i benen. Han har inte öppnat så förut. Det är sådan här han behöver för att bli hårdare också, sade Pasi Aikio i ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln