ANNONS

Agassi Broline kördes överlägset undan – har kört in mer än 250 000

Agassi Broline (e. Trixton) vann tillsammans med sin tränare Björn Goop.

Publicerad:

Valacken vann övertygande på tiden 1.13,8a/2080 meter i det åttonde loppet på Åmåls travbana på onsdagen. Det blev seger med 2 längder för Agassi Broline som ägs av Onkel Invest Oy, Finland, och är uppfödd av Broline International AB, Svenljunga. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 110 000 kronor.

Den fyraåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit fyra lopp på åtta starter och har med dagens seger vunnit 308 250 kronor (med segerprocent på 56 och platsprocent på 89).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Eagle Rock med Conrad Lugauer, slutade trea.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Abbe Av Sveden (tvåa), Eagle Rock (trea), Chivas L.I. (fyra), All In Face (femma) och Wilhelm Tell (sexa).

All In Face, som kördes av André Eklundh, Rampant, med Magnus Jakobsson i sulkyn, och Peak'n Roll, för Mika Forss, galopperade under loppet och M.T.Rick Nash som kördes av Markus B Svedberg och Strong De La Hoya med Julia Nilsson i sulkyn blev diskvalificerade för galopp.

ANNONS

Startlista

Åmål , Lopp 8

STL Klass II, Försök 5 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 2080 m • Autostart
Förstapris: 110 000 kr
STL Klass II, Försök 5 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre svenska 100.001 - 250.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040615 eller tidigare. 2080 m. Autostart. 12 startande. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare, körsven och hästskötare.