Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ailihphilia fixade stallets första årsseger

Efter en tids väntan kom stall Ulrika Wällstedts första seger för året under måndagskvällen.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ulrika Wällstedt fick glädjas åt Ailihphilias seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV-BILDER FRÅN ATG)

Ulrika Wällstedt hade ett tufft 2020, både resultat- och känslomässigt. "Bara" fem segrar, och i oktober chockades man när stallets Untilwemeetagain föll ihop under ett lopp på Åbytravet och dog. Att det tärt på henne, kärleken Jonas Eriksson och övriga kring stallet är ingenting hon hymlar med.

– Vi har haft våra motgångar, den saken är klar. Det har varit tungt rent psykiskt, tungt mentalt, men jag och Jonas har beslutat oss för att fortsätta kämpa. Det har varit stentufft bitvis, men då värmer en sådan här seger lite extra, säger Ulrika Wällstedt.

Segern hon syftar till är måndagens vinst med sexåriga stoet Ailihphilia (e. Zola Boko) på Sundbyholmstravet. Trots strulresa med tredjespår till dödens innan hon blev avlöst 1.200 meter från mål, var det stoet som hade bäst spurtkrut för körande Andreas Lövdal. Och första årssegern var därmed ett faktum för stallet.

– Det var verkligen skönt att hon fick sätta nosen först. Det är en häst som vi håller högt, men hon har inte riktigt levt upp till förväntningarna, eller utdelningen har i alla fall blivit låg. Hon har hållit bra form en längre tid och hon får fortsätta starta på.

Ailihphilia är en av få starthästar i stallet, ett stall som innefattar 20 hästar för dagen. Just bristen på starthästar gör att Ulrika Wällstedt tror det kan bli ett nytt "mellanår".

– Vi har ju de gamla kämparna Fonda Boko och Dennis de Castella (fyra under måndagen reds anm.), men där bakom har det varit lite tunt. Drömmen är ju att få in en riktigt fin starthäst som kan göra lite reklam för stallet. Men vi får fortsätta arbeta med det materialet vi har och göra det bästa av det. Att Fonda gör sin bästa säsong någonsin i fjol, åtta år gammal, blir man lite stolt över. Och nu har vi en del yngre förmågor, men det är en del som är sena och så har det varit lite småbekymmer, men jag hoppas någon eller några ska kunna hävda sig väl framöver, säger Wällstedt som kanske framför allt lyfter fram en Maharajah-dotter.

– Etoile d'Or är en kraftig treåring som lär behöva lite tid, men det är en jättefin häst. Mamman Star From Heaven tränade vi hela karriären och ett par av ägarna till henne följde med till Etoile d'Or. Det är ett fantastiskt ägargäng bakom henne också, så jag hoppas verkligen det ska bli något bra så småningom, säger Wällstedt.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Star From Heaven hade stort ägargäng bakom sig då hon ingick i Riksallsvenskan. Nu tränar Ulrika Wällstedt även hennes avkomma, Etoile d'Or. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln