Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åke Svanstedt vann försök i New York Sire Stakes

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Åke Svanstedt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Det blev många svensksegrar i USA i natt. Den största kom på Monticello Raceway när Åke Svanstedt vann ett försök i New York Sire Stakes för för tvååriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Hästen som ordnade segern var tvåårige Kierkegaard K (e. Chapter Seven). Han ledde runt om och vann enkelt på tiden 1.13,7a/1.609 meter. Detta var första segern i tredje starten. Förstapriset var 26.750 dollar.

Det blev seger för tre ytterligare tränare på tre banor

Jenny Melander och Marcus Melander fick med sig varsin seger från Monticello Raceway. Den sistnämnda vann även på Red Mile där tvååriga Catholic (e. Muscle Hill) gjorde debut. Det slutade med en smått överlägsen seger på på 1.12,7a/1.609 meter. För det belönades hon med 7.500 dollar.

Trippel på Pocono Downs

Det var även svenskar i farten på Pocono Downs. Här tog tre tränare varsin seger. Åke Svanstedts treåring Ebbies Lady (e. Southwind Frank). Här blev det tidig ledning och enkel seger. Tiden blev 1.12,1a/1.609 meter och förstapriset var 6.500 dollar.

I övrigt vann Per Engblom och Jonas Czernyson varsitt lopp. Båda med treåringar från ledningen. Weather Vanes (e.Deweycheatumnhowe) vann med tre längder på tiden 1.14,5a/1.609 meter medans Czernysons The American Eagle (e. Trixton) vann med en längd på 1.14,0a/1.609 meter. Förstapriset i båda loppen var 6.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln