Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alla vinnare på V75 i Örebro

Här är alla vinnarna från V75-omgången i Örebro.

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Admiral As och Örjan Kihlström. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–1, silverdivisionen

Röda mattan rullades inte ut för den stora favoriten Admiral As (e. Ready Cash). Åtminstone inte inledningsvis. När Örjan Kihlström drog i högertömmen tidigt i loppet ville både Robert Bergh och Flemming Jensen ha ett ord med i leken. Det slutade med att den senare satt i ledningen med Emoji samtidigt som Bergh och Van Gogh Z.S. satt utvändigt. 

Först då kunde Kihlström trycka sig till ledningen strax innan varvspasseringen som klockades till 1.11,5. Det spelade ingen roll. När det skulle avgöras stack Reijo Liljendahls stjärna undan utan problem. Segern blev säker på 1.12,0a/2140 meter. Andraplatsen gick till Emoji.

Admiral As

 • Ägare: SRF Stable.
 • Uppfödare: Allev. Della Serenissima Ss, Italien.
 • Skötare: Pernilla Sundling.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Carina Balder, Prosecco och Adrian Kolgjini efter segern. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–2, klass II

Mats E Djuse lyckades med viss möda att ta sig till – och hålla – ledningen med First Tatar och Nicklas Westerholm på utsidan. Då valde Adrian Kolgjini att sätta favoriten Prosecco (e. Pastor Stephen) i rygg på Djuse och Majestic Up. Därifrån blev det tajt inför slutsvängen när Kolgjini ville ut i andraspår och ta rygg på dödenstravande Profinitif. Den positionen ville Torbjörn Jansson också ha med Perfect Score Ås. 

Kolgjini gick segrande ur den duellen och när luckan sedan kom gick han segrande även ur loppet. Prosecco fångade in ledande Majestic Up i god tid. Carina Balder tränar femåringen som vann på 1.14,2/2140 meter.

Prosecco

 • Ägare: Kulla Living AB, Bollebygd.
 • Uppfödare: Carina Balder, Bollebygd.
 • Skötare: Carina Balder.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Björn Goop, Mellby Free och Sofia Hansson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–3, gulddivisionen

Det blev ingen utdragen spetsstrid i gulddivisionen. Click Bait var aldrig nära att ta sig förbi Mellby Free (e. Muscle Hill)och då valde Per Lennartsson rygg på Björn Goop i en inledande femhundring som klockades till en 1.12-tid. På utsidan om Mellby Free hamnade Pinto Bob och Robert Bergh. 

På den sista bortre långsidan försökte Milliondollarrhyme närma sig via tredjespår men hade långt fram. På upploppet var det ändå han som var det största hotet mot ledande Mellby Free. Den senare lyckades ändå hålla undan och vinna på 1.12,4a/2100 meter. Milliondollarrhyme tog hand om andraplatsen före en tapper Pinto Bob.

Mellby Free

 • Ägare: Mellby Gård AB, Malmö.
 • Uppfödare: Mellby Gård AB, Malmö.
 • Skötare: Sofia Hansson.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Bon Bini och Magnus A Djuse. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–4, diamantstoet

Victor Rosleff kom iväg bra från 20 meters tillägg i ungdomsloppet. Efter en repa i spåren var han och Princess Kloster framme vid tidiga ledaren Golden Opportunity. Rosleff tilläts köra sig till ledningen och den positionen hade han och Princess Kloster även i slutsvängen. Då bestämde sig Magnus A Djuse för att lämna Platinum Tills rygg i tredjespår för att ge Bon Bini (e. Hard Livin) fritt spurtutrymme sista 350 meterna. Det räckte för att Djuse och Bon Bini skulle hinna fråga in Princess Kloster, som fick nöja sig med andraplatsen före Golden Opportunity. Oskar J Andersson tränar vinnaren som travade 1.14,3/2160 meter.

Bon Bini

 • Ägare: Ht Nordic AB med flera.
 • Uppfödare: K & K Luomala,  H B Svensson och K Nordin.
 • Skötare: Anna Andersson.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Björn Goop och Svecak Palema. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–5, diamantstoet

Två hästar stack ut på förhand: Darah Bibo och Svecak Palema (e. Up And Quick). Varvet från mål satt den förstnämnda i ledningen med Stefan Persson. Utvändigt satt Björn Goop och Svecak Palema. Den senare var uppe jämsides med ledaren under slutrundan för att sedan släppa någon längd i sista sväng.

När sedan Darah Bibo tröttnade sista biten var det Svecak Palema som var starkast och tog sig förbi till en säker seger. Svecak Palema vann på 1.12,7a/2100 meter. Darah Bibo höll undan till en knapp andraplats före André Eklund och Georgia Am som hittade ut från ledarryggen på upploppet.

Svecak Palema

 • Ägare: Stall Palema. 
 • Uppfödare: Karl-Erik Bender, Kvänum.
 • Skötare: Hampus Bergström.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Stefan Persson med segergest bakom Moses. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–6, bronsdivisionen

Efter en omstart bakom bilen var det en stekhet Frodo S. som flög till ledningen med Carl Johan Jepson. Hästen ville alldeles för mycket och efter två varv i alldeles för högt tempo fick ekipaget se sig passerat på den sista bortre långsidan. Först fram var stallkamraten Mister Donald och Björn Goop som tog han om ledningen för att i sin tur bli passerade av Condior som fick Moses (e. Pastor Stephen) och Stefan Persson på utsidan. På upploppet var det den sistnämnda som hade mest krut kvar. Moses vann närmast före Condior och Great Winner. Segraren tränas av Håkan K Persson och han vann på 1.13,2a/2640 meter.

Moses

 • Ägare: Stall Bottenviken.
 • Uppfödare: Brixton Medical AB.
 • Skötare: Christina Håkansson. 
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Hipster Am och Stefan Persson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–7, klass I

Björn Goop och Mateo de Reve öppnade snabbt precis som favoriten Hipster Am och Stefan Persson. Det senare ekipaget satt i ledningen med Goop i rygg i första sväng. Tempot hölls uppe och efter en bit fick ledaren utvändigt sällskap av bakspårsstartande Incredible Wine som sedan tröttnade på upploppet. Där satt det stora hotet i rygg. Mateo de Reve hann växla tempo när luckan kom, men det räckte inte för att fånga in Hipster Am. Stefan P Petterssons häst höll undan och vann på 1.11,3a/1609 meter närmast före Mateo de Reve och Zenato som kördes av Carl Johan Jepson.

Hipster Am

 • Ägare: Am Bloodstock AB.
 • Uppfödare: Stall Courant AB.
 • Skötare: Martina Lundin. 
ANNONS

Ämnen i artikeln