Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alla vinnare på V75 Mantorp

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Winner Brodde (utvändigt) slog av Midnight Special. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Uppesittarkvällen bjuder på V75 från Mantorp.
Här följer ni tävlingarna, lopp för lopp.

Publicerad:

V75-1: STL bronsdivisionen

Från innerspår höll Midnight Special upp ledningen. Andrahandsfavoriten Ninepoints Lasse hamnade som etta i andraspår. 500 meter travades efter 1.11,4. Farten dämpades och varvet gick efter 1.15,0. 

Med varvet till mål Winner Brodde (e. Raja Mirchi) plats som etta i andraspår. På den sista bortre långsidan kröp han ner i rygg på ledaren. Winner Brodde närmade sig ledaren och med minsta möjliga marginal satte han nosen först. Tiden blev 1.13,2a/2140 meter.

– Från spår elva blir det lätt trafikproblem. Jag valde att gå fram och fick köra järnet för att komma ner utvändigt om ledaren. Vårt lopp räddades av att vi kunde komma ner i rygg, säger Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Safira Diablo. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-2: STL diamantstoet

Lars I Nilsson-tränade High Hope Lee var snabb ur startblocken och tog ledningen. Hon öppnade 500 meter efter 1.14,6. Med 1.700 meter till mål avancerade Wilma Karlsson fram utvändigt om ledaren med Safira Diablo (e. Propulsion). 

Ledaren kom till varvet efter 1.18,7. På den sista bortre långsidan tog Safira Diablo över befälet och gick undan till en klar seger för Wilma Karlsson. Klockan stannade på 1.16,0a/2640 meter.

– Hon har gjort tre väldigt bra lopp på slutet och kändes jättefin i dag. Det var bara att tuta och köra, säger Wilma Karlsson i vinnarcirkeln.

V75-3: STL gulddivisionen

Se separat artikel.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Heartbeat Julie vinner för tränaren Ville Karhulahti. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-4: STL diamantstoet

Heartbeat Julie (e. Django Riff) var snabbast ur startblocken och ledningen. Halvvarvet gick efter 1.12,0. I rygg på ledaren satt den knappa favoriten Daytona Roc. Varvet travades efter 1.13,5. Victor Rosleff tog första initiativet i tredjespår med Cheri Cheri Lady som senare stumnade. 

Daytona Roc försökte ta upp kampen med ledaren men kom aldrig förbi. Heartbeat Julie vann på 1.12,4a/1640 meter tillsammans med tränaren Ville Karhulahti.

– Hon har gjort flera bra lopp på V75 utan att få vinna, det var skönt att hon fick göra det nu. Hästen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Ville Karhulahti till Kanal 75.

V75-5, klass II

Mikael Fellbrandt-tränade Vikens Bonjour (e. Bold Eagle) bjöds på en perfekt smygresa i tredje/andra ytter för Petter Karlsson och fick vänta med slutattacken till utgången av sista kurvan. Då bet det bra och ekipaget kunde koppla segergreppet kort före mållinjen.

– Jag är inte ett dugg förvånad med tanke på det fina lopp vi fick. Senast jag körde henne blev hästen väl pigg, men det går bra bara hon hushåller med krafterna, säger Petter Karlsson till Kanal 75.

Favoriten Kapten Nemo var besvärlig före starten och hade svårt att vända. Men väl i loppet svarade han för en stark insats som tvåa från dödens och gav sig högst motvilligt sista 100. Ulla Rolls avslutade godkänt som trea mellan hästar över upploppet. 

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Vikens Bonjour avgjorde efter perfekt resa. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-6, Silverdivisionen

Major Ass (e. Varenne) fick göra jobbet utvändigt om ledaren med kunde ändå avgöra säkert efter 1.13,7 första varvet.

– Han hade tränat mycket bra men kom inte till riktigt i första loppet. I dag kändes han väldigt fin 700 från mål och svarade för en rejäl prestation, säger Rick Ebbinge i vinnarcirkeln.

Oxidizer satt i tredje par invändigt och kom fram ett hack till upploppet. Emilia Leo hittade lucka mellan hästar sista biten och ekipaget sköt till piggt som tvåa. Full Of Muscles fick en smygresa i vinnarhålet och sedan maxutdelning som trea. Ledande Favoriten Joe Dalton var en liten besvikelse som fyra från spets. Men kanske var extra missgynnad av skor? Fire N'Fury satt i femte par invändigt och fick inte riktigt fritt sista biten som femma.

 

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Major Ass imponerade från dödens för Rick Ebbinge. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-7: STL Klass I

Gasparito tog hand om ledningen men Mikko Aho valde omgående att släppa till Erik Adielsson och Jalapeno K. (e. Propulsion). 500 meter gick efter 1.09,8 och därefter fick ledaren dämpa tempot. Han kom till varvet efter 1.13,0. 

Nail’Em gick som etta i tredjespår på den sista bortre långsidan. Jalapeno K. kom in på upploppet i ledning och utmanades av Moses Boko. Den förstnämnda höll dock nosen först och vann på 1.12,4a/2140 meter.

– Hästen var fantastiskt fin. 1.12,4 är en otroligt bra tid för klassen. Han var lite framåt i dag och visste nog vad som gällde, säger Erik Adielsson till Kanal 75.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Erik Adielsson och Jalapeno K. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln