Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alvena Vagaboy bäst trots startgalopp

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Mikael J Andersson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

På söndagen kördes tävlingar i högervarv i Åmål. I loppet The Right Way inledde Alvena Vagaboy med galopp – men trots det var han vassast till slut.

Publicerad:

Årets första seger för Lennart T Johanssons Alvena Vagaboy (e. Jaded) är ett faktum. Med Mikael J Andersson i sulkyn tog den numera tioårige valacken ett par galoppsteg inledningsvis. Han fann dock benen per omgående – för att sedan vara allra snabbast till slut. Alvena Vagaboy avgjorde precis före mål och segrade på 1.14,9a/2080 meter.

– Ibland behöver man ha lite stolpe in. Det är en häst som inte vunnit på väldigt länge. Jag tyckte att det var ett par som var för bra emot men han har en hemskt bra form. Jag hade kanske kunnat hamna ett hack längre fram utan galoppen så jag tappade inte speciellt mycket, sade Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Tävlingsdagen blev framgångsrik för Mikael J Andersson. Tidigare rundade han konkurrenterna från bricka tolv bakom bilen med Catharina Virén-Anderssons Mario Andretti (e. Formula One). Mario Andretti tog tre snabba segrar tidigt i karriären men det här var den första triumfen sedan i september 2020. Mario Andretti kom i mål på 1.16,9a/2080 meter.

I Sven Lundgrens Minneslopp gjorde kallbloden upp. Där var Per Oleg Midtfjelds Baias (e. Smedheim Solan) bäst trots ett lopp först utvändigt om ledaren. Drygt 400 meter från mål tryckte sig Baias till ledningen och därifrån blev triumfen betryggande på 1.25,8a/2080 meter.

– Han är bra och när han uppför sig och gör det han ska är han väldigt bra. Jag tyckte att jag hade bra kontroll på fältet hela vägen. Han är stark men är också speedig. Han är i fin utveckling. Nästa uppgift blir norska derbyt. Där är det väldigt bra hästar med där. Skulle han nå finalen tror jag att han kan hämta fina pengar, sade Per Oleg Midtfjeld i vinnarcirkeln.

Den fyraårige hingsten ordnade tredje segern för året och den sjunde i karriären.

Framgångar blev det även för Carl Johan Jepson som vann trippelt. Först ut att vinna var Gennaro Casillos Crono Delleselve (e. Mondiale O.K.) som var huvudet högre än sina konkurrenter på 1.14,5a/2080 meter. Sedan följde nästa seger bakom David Perssons Dynamic Twister (e. Raja Mirchi) som gick klart snabbast till slut.

Hästens andra seger för året var ett faktum på 1.16,4a/2080 meter.

– Det var små marginaler in i första sväng och vi fick en fin resa. Jag hade på känn att hästen skulle vara i form och det var han också. Hästen är stark och går till mål. Jag hade förhoppningar under vägen. Han spurtade bra, sade Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Trippeln för Jepson fullbordades bakom Björn Goops Calypso Roc (e. Filipp Roc) som hade klart bäst fart över upploppet. Det fyraåriga stoet kom i mål på 1.15,8a/2080 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln