Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

An-Dorra överlägsen i Seinäjoki

Treårige An-Dorra var svaret i finska Breeders Crown för treåriga ston. Reino Palomäkis häst var totalt överlägsen till slut.

Publicerad:

Jukka Torvinen var påpassligt med från start och var snabbt framme utvändigt om ledande Magical Princess med An-Dorra (e. Maharajah). De två nämnda hästarna utkämpade en duell under slutrundan – med ett flertal längders distans ned till övriga konkurrenter.

Men till sist blev det ren och skär uppvisning från An-Dorra. Stoet stack undan och vann med god marginal på 1.12,7a/2100 meter och kretsen kring stoet belönades med 30.000 euro.

Segern var hästens tredje raka. Magical Princess stumnade över upploppet tillsammans med Pekka Korpi, men höll förtjänstfullt till andrapriset. Stonecapes Tricky och Olli Koivunen tog hand om tredjepriset där bakom.

I Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker gick segern till Markku Nieminen-tränade Consalvo (e. Ready Cash). Consalvo vann Kymenlaakso Ajo i slutet av oktober och var nu en storloppsvinnare på nytt. Denna gång belönades kretsen kring hästen med 30.000 euro efter att han tidigt  tagit hand om ledningen.

Med Ari Moilanen i sulkyn var Consalvo först över mål på 1.13,4a/2100 meter. Där bakom blev det ett andrapris för Quite A Love medan Mask Off slutade trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln