Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Grappelli

Foto: MIKAEL WIKNER
Jorma Särkiniva. Foto: MIKAEL WIKNER

Fredagens tävlingar delades mellan Boden och Bollnäs. I Boden ordnade Grappelli andra raka segern medan Oskar Kylin Blom kammade hem två triumfer som lånekusk i Bollnäs.

Publicerad:

Bodentravet bjöd på travtävlingar i vinterskrud och med de förutsättningarna verkar Mats Rånlunds Grappelli (e. Django Riff) och Jorma Särkiniva trivas ypperligt. Det här var nämligen konstellationens andra raka seger med aktuella förutsättningar.

Denna kväll var den fyraårige valacken klart starkast i avslutningen och han passerade mållinjen på 1.17,5a/2140 meter.

– Han blir kaxig när han får springa med bakom hästar och när han vrids ut till attack vill han verkligen springa. Han har även utvecklats och blivit lugnare och klokare jämfört med tidigare, säger Jorma Särkiniva i segerintervjun på Bodentravet.

Oskar Kylin Blom har ett rekordår både som tränare och kusk sett till både inkörda pengar och antalet segrar. Det var som kusk han utmärkte sig allra mest i Bollnäs denna fredag. Med Ragazzo Unico (e. Father Patrick), som gjorde första starten för Emilia Leo som tränare, hittade han tidigt till ledningen och lät sedan ingen av konkurrenterna utmana.

Den femårige valacken varvade på 1.19,1 och vann med god marginal på 1.17,3/2140 meter.

Redan i efterföljande lopp fick Oskar Kylin Blom anledning att besöka vinnarcirkeln på nytt. Lars-Ove Forslunds Enge Eros (e. Love You) fick Kylin Blom i vagnen för första gången i karriären och då var årets första triumf också ett faktum.

Den sexårige valacken kom i mål på 1.15,7a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln