Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Speedy Tilly

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Per Lennartsson och Speedy Tilly. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Robert Berghs femåring Speedy Tilly fortsätter att övertyga. På lördagen ordnade han andra raka segern.

Publicerad:

Utgångsläget var sämsta möjliga för Robert Berghs Speedy Tilly (e. Up And Quick) i klass I-försöket, men tillsammans med Per Lennartsson i sulkyn löste den femårige valacken uppgiften på bästa sätt. Ekipaget hittade tredje utvändigt inledningsvis och man gick med i tredjespår 550 meter från mål.

Väl där hade Speedy Tilly klart mest krafter kvar till slut och han seglade undan till en säker seger på 1.13,6/2640 meter. Hästens andra raka seger.

– Jag vet om att han har bästa biten kvar till slut när det är 2640 meter och när jag såg loppet kände jag 500 meter från mål att jag skulle bli förvånad om han inte vunnit. Det är en kapabel häst. En allround häst och jag såg tidigt att det var något extra, sade Robert Bergh till Kanal 75.

Det var gott om marginal ned till konkurrenterna. Bakom vinnaren slutade Royce Rolls och Swagger tvåa och trea.

Stallkamraten ville inte vara sämre…

Redan i det efterföljande loppet var det dags för ny seger för Robert Bergh. Det sexåriga stoet Mily (e. Perhaps Love) inledde från dubbla tillägg i ett försök i Diamantstoet och var under första varvet placerad bland de sista. Nicklas Westerholm gick på i tredjespår dryga varvet från mål och efter att ha vandrat först i tredjespår fram till mitten av sista sväng kunde stoet överta kommandot.

Sedan vann hon säkert. Med en längds segermarginal kom Mily i mål på 1.12,8/2180 meter. Hästen inkom i Berghs träning för ungefär ett år sedan och det här var den tredje segern i nya regin.

– Jag är jätteimponerad. En supermärr. Jag såg loppet på Åby och då var hon ruskigt rejäl. Hon var ruskigt bra idag också, sade Nicklas Westerholm till Kanal 75.

Som treåring kvalade Mily in till Svenskt Travoaks i regi Peter Untersteiner och som fyraåring tog hon sig till final i både Stochampionatet och Derbystoet. I Stochampionatet slutade hon fyra.

Bakom vinnaren stod Fredrik Wallins Millie Millionaire för en övertygande insats som tvåa med Örjan Kihlström i sulkyn. Trea slutade Cordelia I.S. tränad av Hreggvidur Eyvindsson och körd av Jenny A Björk.

ANNONS

Ämnen i artikeln