Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka segern för Juno Beach

Foto: SOPHIE NYBLOM
Juno Beach vid en tidigare seger. Foto: SOPHIE NYBLOM

Sandra Eriksson och Juno Beach avgjorde spetsstriden i ett huj – och hade sedan inga som helst problem att avgå med segern. Det fyraåriga stoet inkasserade därmed andra raka triumfen.

Publicerad:

Marie Anglöws Juno Beach (e. Zola Boko) har meriter från lördagarna och var så sent som i början av juli med i STL-finalerna i Eskilstuna där det blev en fjärdeplats. 

På tisdagen var hon ute i ett medeldistanslopp på hemmabanan Boden. Sandra Eriksson hittade per omgående till ledningen och efter det fick konkurrenterna göra upp om andrapriset.

Juno Beach öppnade första 500 meterna efter 1.12,9 för att sedan varva på 1.16,5. Över upploppet växte marginalen ned till de övriga hästarna och Juno Beach kom slutligen i mål på 1.15,0a/2140 meter. Hästens sjätte seger i den 15:e starten.

– I början på året var hon lite väl ambitiös. Vi har ändrat lite och nu verkar hon trivas. Vi har stora drömmar med henne, sade Sandra Eriksson i segerintervjun efter loppet.

I övrigt ordnade Ove A Lindqvist en dubbelseger. Han inledde med att från ledningen sätta dit Stefan Lundmarks Baltimore Broline (e. Canepa Hanover). I sin tävlingsdebut fick den treårige valacken öppna första kilometern efter 1.21,5, han hade sedan inga som helst bekymmer att gå undan och vinna på 1.18,8/2140 meter.

Ett lopp senare var det dags igen. Lindqvist och Madelene Wiksténs Tåga Storm (e. Smedsbo Faksen) var totalt överlägsna sitt motstånd på 1.29,9/2680 meter. Därmed var hästens fjärde seger i karriären ett faktum.

ANNONS

Ämnen i artikeln