Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka segern för Lorica

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Tomas Malmqvists Lorica vann på Enghien på torsdagen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Tomas Malmqvists tvååriga sto Lorica har vunnit två av tre starter. På torsdagen plockade hon hem Prix de la Seine-Maritime på Enghien.

Publicerad:

Éric Raffin skötte tömmarna bakom Lorica (e. Booster Winner) som tidigt satt i ledningen när Prix de la Seine-Maritime (€38.000), ett lopp för tvååriga ston, avgjordes på Enghien.

Därifrån ordnade Tomas Malmqvists löfte en säker seger. Efter att ha öppnat första 1150 meterna på 1.17,1 ökade hon på takten sista kilometern. Segern blev säker på 1.15,8a/2150 meter före Lissandra Jiel Lunga des Brousses.

– Hon var jätteduktig i dag och bara bäst i loppet. När jag började med henne tyckte jag hon var lite vek, men hon hade fin teknik. Allt eftersom så har hon blivit starkare, vuxit och fått mycket muskler. Nu är hon riktigt rejäl och framför allt är hon väldigt snabb i benen. I dag vann hon från ledningen, men får hon gå i rygg är hon väldigt speedig sista 400 metrarna. Hade hon fått sån resa i dag så hade hon vunnit mycket lättare än hon gjorde även om det blev lätt ändå. Nu i början i karriären så går det bra att köra i ledningen, men som sagt kommer hon vara gynnad av att gå bakifrån. Det här är början av säsongen så hon kommer få starta på hela vintern och jag tror hon kan duga bra framför allt i stoloppen, säger Tomas Malmqvist.

Förstapriset för Lorica uppgick till 17.100 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln