Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

André Eklundh satte tonen direkt

Förra året var han mest framgångsrik på Axevalla både som tränare och kusk. Och André Eklundh fick en pangstart på banan i Skara även 2022 – han vann två lopp med hästar från egna stallet årets första tävlingsdag.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
André Eklundh. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

37 vinster som kusk och 28 som tränare. Med det var André Eklundh bäst i respektive gren på Axevalla under 2021.

På Axevallas första tävlingsdag för året visade Eklundh framfötterna direkt. Stall Eklundh reste till Axevalla med tre hästar och var först över mål med två av dessa.

Först ut var det fyraåriga stoet Ingela K. (e. Sebastian K.) som ordnade karriärens andra seger när hon passerade mållinjen på 1.16,5a/1640 meter.

– Hon är normalt sett ganska kvick i benen men senast på Solvalla laddade jag lite och då slog hon ihop och galopperade. Den här gången tog hon aldrig i och jag fick ta det lugnt. Det visade sig vara lämpligt. Nu har hon kunnat starta på och då har utvecklingen kommit också. Det är en häst som är väldigt ärlig, sade André Eklundh i vinnarcirkeln.

Kort senare var det dags för André Eklundh igen. I ett lopp där tempot var högt uppskruvat under vägen hade Van Gils (e. Chocolater) bäst fart av alla till slut. Första segern sedan september var ett faktum när den åttaårige valacken kom i mål på 1.16,2a/2140 meter.

– Det blev ett tacksamt lopp för oss. Han är en häst som trivs med bra tempo hela vägen. Han gör alltid sitt och vann sex lopp förra året. Vi kommer att fortsätta matcha honom i liknande lopp som idag och låta honom känna sig kaxig, sade André Eklundh om segern.

ANNONS

Ämnen i artikeln