Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andreas Lövdal fick raketstart i Travrondens Guldklocka

Foto: TR BILD
Andreas Lövdal tog hem första försöket i Travrondens Guldklocka. Foto: TR BILD

Travrondens Guldklocka är i fokus på Solvalla i dag och det började bra för en av de stora favoriterna – färska Nordin-stipendiaten Andreas Lövdal.

Publicerad:

Grundseriens vinnare av Travrondens Guldklocka, Andreas Lövdal, vann även det första försöket (V64-1) bakom Anna Westlinder Manberger-tränade L.A.Divergent (e. Andover Andover). Den favoritspelade Solvallahästen fick inleda första varvet i ledningen efter 1.16,4 och då hade inte Andreas Lövdal några problem att hålla undan hela vägen. Han såg till att vinnarhålets Elias Strandberg (Bailamos) inte kunde bli bättre än tvåa och trea slutade Marcus Lilius med Deep Sea från andra par utvändigt. Segertiden blev 1.16,1a/2140 meter.

Segern innebär att Andreas Lövdal är garanterad att få välja häst först i finalen (lopp 10) eftersom han nu står på 50 poäng inför andra försöket.
– Det här var en bra början och det känns förstås ännu bättre nu när jag också vunnit första försöket. Samtidigt ser det i år ut som ett öppet finalfält, så jag vet inte riktigt hur stor fördelen är att välja först.

Har du läst på om finalhästarna?
– Jo, jag har läst på så mycket som det går och dessutom pratat med flertalet tränare. Sedan behöver man ju också få lite sista information i dag också.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln