Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andreas Lövdal vann dubbelt i Årjäng

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Andreas Lövdal. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndagens seger med Stella Nova Race var årets 18:e. Den innebar också att Andreas Lövdal passerade miljonen intjänat som kusk i år.

Publicerad:

När Andreas Lövdal påbörjade hemresan från Årjäng hade han inkasserat ytterligare två segrar. Han inledde med Björn Ceders Victor C. (e. Judge Joe). Den sexårige hingsten kom i mål på 1.16,4/2160 meter och noterades för andra årssegern.

– Det var en bra insats. Det kanske inte var någon kuskseger, men hästen gjorde det bra. Han var stark och rejäl, säger Andreas Lövdal.

Kort senare var det dags igen. Denna gång bakom Ulf Stenströmers Stella Nova Race (e. Maharajah). Det fyraåriga stoet var ute i Drottning Silvias Pokal senast där hon slutade oplacerad. Nu tog hon tidigt hand om ledningen och vann säkert på 1.15,7a/2140 meter. Hästens andra seger i år.

– En jättefin häst. Det blev loppavgörande in i första sväng när vi lyckades ta oss förbi och nå ledningen. Jag kände att hästen bakom hade krafter kvar den sista biten. Men det gick vägen.

Under fjolåret vann Andreas Lövdal 19 lopp och körde in 1.039.300 kronor. De bägge noteringarna är på väg att ryka all världens väg. Kalendern visar i slutet av maj och Lövdal står noterad för 18 årssegrar och 1.012.500 kronor inkört efter tävlingarna i Årjäng.

– Det är väldigt roligt. Jag har fått chansen att köra bättre och bättre hästar hela tiden och det är det som är orsaken. Det är kul att det går så bra och så länge man är i ropet kommer jag att köra på. Sedan vet man om att det inte är lätt i branschen. Det kan vända fort.

I helgen kör Andreas Lövdal lopp under elitloppshelgen för första gången någonsin. Bland annat får han chansen bakom Alessandro Gocciadoros Amornero Roc i Ungdomseliten, ett lopp ingående i Travrondens Guldklocka, med 150.000 kronor till vinnaren.

– Det ska bli jättekul. Jag har sett hästen i två starter och han har verkligen varit imponerande. De låter nöjda med hästen och jag hoppas att han ska vara lika bra igen. Det är ett bra lopp och bra hästar emot, men det ska det vara när man tävlar om 150.000 kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln