Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andy Pandy One och Powerbank tog årets första segrar

Sundbyholmstravet stod som värd för tisdagens V64-omgång och det kom att bli två hemmaekipage som tog sina första segrar för året.

Publicerad:

I lopp åtta för dagen, ett lopp för hästar högst 750.000 kronor intjänade, kom segern att gå till Andy Pandy One. Mats L Andersson serverade sin travare fin resa på innerspår - och när man gick ut i andraspår dryga halvvarvet från mål närmade man sig ledaren, tillika favoriten, Rudisha. 

När den senare tappade travet över upploppet kunde åttaårige Andy Pandy One koppla grepp - och segern kom att bli säker på tiden 1.13,6/2160 meter.

– Jag är väl inte helt förvånad, även om jag kanske trodde det skulle bli svårt att vinna i dag. Han har känts bättre än någonsin hemma och i dag var han duktig. Han är lite beroende av fäste och i dag var banan halvhård, vilket passar honom bra. Det är klart man är glad efter en sådan här seger, det är trots allt världens bästa kompis att ha i stallet, han är verkligen trevlig och fin. 

– Att dessutom ägarna fått ha roligt med honom så pass länge, gör inte saken sämre. Vi köpte honom på auktion och nu tog han tolfte segern i karriären. Och som han kändes i dag kommer han säkert vinna något lopp till också, sade Mats L Andersson i vinnarcirkeln.

Vinsten var värd 30.000 kronor för Andy Pandy One som är efter Andover Andover. Mormor är Union Highness, halvsyster med tiofaldiga miljonärskan Camilla Highness.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Andy Pandy One och kretsen kring hästen vid tidigare seger på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Islossning för högkapabel häst

Förutom Andy Pandy One tog även Lars-Åke Söderholms Powerbank årets första seger. Fyraårige sonen till The Bank som delvis är uppfödd av tränaren, har mött tufft motstånd under större delen av karriären. 

Som fyraåring har segrarna uteblivit - men under tisdagen kom så den efterlängtade fullträffen.

Trots dödens kopplades greppet över upploppet - och vinsten kom aldrig att vara i fara. 1.12,1a/1640 meter sprang Powerbank som tog livets femte vinst i 22:a starten.

– Det är hög kapacitet i honom, men han har någon form av bokstavskombination, vilket man märker i hur han beter sig. Det var skönt att vinsten kom, sade Lars-Åke Söderholm.

I övrigt…

…segrade uppsnackade Damien (e. Muscle Hill). Helbrodern till Propulsion som såldes för en miljon dollar som ettåring i Lexington, vann i sin debut. Tillsammans med Örjan Kihlström vann Daniel Redéns treåring på 1.16,7/2140 meter efter att ha fått överta ledningen en bit in i loppet.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Powerbank, arkivbild. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln