Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ängsbrage finalklar i Dubbelcupen

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Ängsbrage vann Dubbelcupens final på Romme. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Det blev dramatik i Dubbelcupens försök på Romme.
Ängsbrage var den som till slut tog hand om segerchecken.
– Jag gillar verkligen den här hästen, säger Jan Ove Olsen.

Publicerad:

Det var bara åtta hästar med i Dubbelcupens försök på Romme under söndagen. Det blev ändå ett sevärt lopp med en hel del dramatik.

Den stora favoriten Tekno Lynet (e. Hellin Faxen) med Gunnar Melander blev fast i rygg på ledande Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) I sista sväng hittade Melander lucka mellan hästar men då kom galopp i en trång situation.

I stället såg David Nylander-tränade Dellenit (e. B.W.Modde) och Mats Djuse att gå mot en tätplacering efter ett lopp i tredje utvändigt. Men mitt på upploppet försvann segerförhoppningarna då hästen galopperade.

I stället kunde Ängsbrage (e. Bork Odin) och Jan Ove Olsen koppla segergreppet efter att ha blivit framdragen av Dellenit.

– Vi fick ett bra smyglopp och han kändes verkligen fin idag. Jag såg ju att Melanders galopperade i sista sväng och då Djuses galopperade hade vi kopplat grepp så den tror jag att vi hade slagit oavsett, säger Jan Ove Olsen

Segertiden blev 1.26,2a/1640 och segerchecken var på 50 000 kronor. Tvåa blev Crussi Dull (e. Hellin Faxen) och trea Kajsas Ture (e. Svall Ivar).

Klar för final

I och med segern kvalade Ängsbrage in till Dubbelcupens final som avgörs på Romme 9 april. Där väntar 200 000 kronor på vinnaren.

Nu har den sexårige valacken passerat 700 000 insprunget och tränare Olsen tror att det kommer att bli betydligt mer.

– Ja, han kommer att bli miljonär om han bara får vara frisk och hela. Jag tycker att det fortfarande finns utveckling i honom. Han är ju nästan alltid med därframme förutom att det blir någon plump ibland. Det är inte många hästar som är bland de tre främsta så ofta, säger Olsen.

Platsprocenten på Ängsbrage är fina 57.

Nylander fick kall seger

David Nylander, som fick se sin Dellenit galoppera på upploppet fick ändå en kallblodsseger denna söndag.

Femårige Skuggfaksen (e. Fakse) visade fina takter och vann med Ulf Ohlsson i sulkyn trots ett lopp i dödens på tiden 1.32,1/2140.

– Hästen har en sådan fantastisk utveckling. Jag ville väl egentligen inte ha dödens men han går från alla positioner, sa en glad David Nylander till ATG Live.

Fin 13-åring

Per Lennartsson visade upp 13-årige Order To Fly (e. Order By Fax) i härlig författning. Med Rikard Skoglund i sulkyn hamnade han en en bra bit ner i fältet. Fick anfallsorder varvet kvar och gick väldigt starkt. 

Innan mållinjen dök upp hade ekipaget passerat samtliga konkurrenter.

– Lennartsson och alla i hans stall kan verkligen hålla äldre hästar fina och motiverade. Det här är ju verkligen svensk travsport att 13-åringar kan vinna. Nu satsas alla pengar på unghästar men jag tycker det borde vara mer pengar till de äldre hästarna, sa Rikard Skoglund i ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln